avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nou angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nou angajat

am un angajat care a venit 1 zi si azi mi a spus ca are o problema medicala si merge la medic,eu nu pot sa l concediez in perioada asta?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 15:19, 4 Octombrie 2011
Daca este in perioada de proba ,puteti printr-o notificare sa comunicati angajatului ca-i inceteaza cim ul,in cf. cu art.31(3) Codul Muncii

(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Daca nu mai este in proba,atunci pt. concedierea disciplinara va trebui sa urmati procedura specifica stipulata de Codul Muncii.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
In perioada de proba oricare parte poate solicita prin notificare incetarea contractului de munca conform art.31 alin.3
In perioada concediului medical nu se poate dispune desfacerea contractului de munca.
Nu este obligatoriu ca o vizita la medic sa se soldeze si cu eliberarea unui concediu medical,dar desigur daca se va afla intr-o astfel de situatie,angajatorul nu-i va putea desface cim ul pe timpul incapacitatii temporare de munca.
Si in situatia in care salariatul este in concediu medical exista posibilitatea incetarii raportului de munca ...exista foarte multe exceptii de la regula invocata de dvs.
Regula generala este ca nu se desface cim ul pe perioada cm.
Nu cred ca este vorba in acest caz despre reorganizarea judiciara, falimentul sau dizolvarea angajatorului,ca sa ne gandim la faptul ca desfacerea cim ului este permisa chiar in perioada in care angajatul se afla in incapacitate temporara de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba ennndre ennndre ce opinie aveti,daca angajatul in perioada de proba daca intra in concediu medical, angajatorul ii poate desface prin notificare contractul de munca avand in ... (vezi toată discuția)
Se poate face incetarea cim-ului pt o persoana aflata in proba de 90 zile, daca acesta se afla in concediu medical elco bistrita elco bistrita buna ziua am dori sa stim daca pt un angajat care se afla in perioada de proba de 90 zile, i se poate inceta cim-ul, acesta fiind in concediu medical? Daca ... (vezi toată discuția)
Notificare - concediu medical in perioada de proba Loredana_84 Loredana_84 La o societate, angajatul sofer este in perioada de proba. Angajatorul decide sa ii inceteze contractul de munca printr-o notificare. Angajatul insa este in ... (vezi toată discuția)