avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... solutie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

solutie

Buna seara,

Sunt garant ipotecar intr-un contract de credit in derulare. Mai exact, am girat o matusa cu locuinta mea.
Dorind sa-mi cumpar un apartament prin programul ''Prima Casa 4'' , am fost sa ma interesez la o banca de conditii. Mi s-a spus ca nu pot aplica pt. program , intrucat sunt garant ipotecar si chiar daca matusa ar achita tot creditul sau as gasi pe cineva care sa preia ipoteca, tot nu sunt eligibil, pt.ca figurez ca am avut o locuinta. M-am gandit s-o pun pe sotie sa aplice, dar are salariul minim pe economie.
In locuinta ipotecata este exclus sa locuim. In prezent, eu si sotia locuim cu chirie.
Prefer sa dau lunar niste bani bancii si sa raman cu o casa, decat sa dau niste bani aiurea.
Ce solutie as avea? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat) cristina_nita_ro cristina_nita_ro noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar agud agud Sunt garant ipotecar intr-un contract de credit. Mai exact, fratele meu a luat niste bani din banca, iar eu am girat cu locuinta mea. Mentionez ca in perioada ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa sotie cand sotul are imobil cu prima casa anamaria250 anamaria250 Buna ziua, intentionez sa achizitionez un imobil cu credit ipotecar. Sotul a achizitionat inainte de casatorie(2010) cu programul Prima Casa un apartament ... (vezi toată discuția)