avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită garant ipotecar
Discuție deschisă în Executare silită

garant ipotecar

Sunt garant ipotecar intr-un contract de credit. Mai exact, fratele meu a luat niste bani din banca, iar eu am girat cu locuinta mea. Mentionez ca in perioada respectiva nu lucram.
In prezent sunt casatorit si impreuna cu sotia ne-am cumparat o alta locuinta.
Problema este ca fratele meu, care nu are nimic pe numele lui, nu mai poate plati ratele.
Daca se ajunge la executare silita, banca imi va lua cele 2 case?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:33, 30 Octombrie 2011
In principi numai 1 casa cea cu care ati garantat, cea de-a doua este bun comun insa pana la executare va trebui sa platiti dumneavoastra rata veti fi somat la plata. In privinta celei de-a doua case se va face executare doar daca prima casa la vanzare nu acopera creata catre banca.
Daca la semnarea contractului de imprumut ati semnat clauza de renuntare la beneficiul de discutiune, banca se va indrepta impotriva ipotecii, adica va incerca executarea gajului, a casei dvs. (prima).
Chiar daca nu se indestuleaza din executarea acelui imobil pus ipoteca, banca nu va putea sa se indrepte asupra altor bunuri ale dvs. dobandite ulterior, pentru ca dvs, nu sunteti nici titular si nici coplatitor in acel contract, ci ati girat cu un imobil care face parte dintr-un contract de ipoteca.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Executare coplatitor?! gps gps eu si sotul avem un credit ipotecar in chf, pt care tocmai am facut o noua restructurare, si ne-au cerut sa avem un co-platitor, deoarece conturile noastre ... (vezi toată discuția)
Credit bancar flavius26 flavius26 Buna ziua, Anul acesta am imprumutat o suma de bani de la un prieten de familie, iar pentru aceasta suma am pus casa (locuinta proprie) garantie la AEGRM ... (vezi toată discuția)