avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt bicicleta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt bicicleta

Poate fi condamnata penal o persoana care a savarasit un furt.si anume,a taiat legatoarea de la bicicleta si a plecat cu ea.
Nu a fost vazut,dar a fost oprit de politie si identificata bicileta,care de altfel e foarte scumpa.

Prejudiciul sa recuperat,iar el a amintit ca a cumparato acuma 5 minute de la un tigan.obiectul cu care sa taiat legatoarea a fost aruncat in rau.

Eu zic ca e greu de demonstrat ca el a furato.
Totusi,astept o parere de la voi.

Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:11, 5 Octombrie 2011
In masura in care se dovedeste furtul de catre organele de urmarire penala , in sarcina carora revine probatiunea si daca inculpatul nu poate face proba nevinovatiei sale , acesta poate fi condamnat.
Depinde in circumstante s-a savarsit furtul , locul , perioada din zi (ziua , noaptea) in care a fost sustrasa bicicleta si de unde a fost sustras(loc public).
In functie de raspunsurile la aceste intrebari , in functie de atitudinea inculpatului la urmarirea penala si in instanta si de eventualele sale antecedente penale , se va stabili cuantumul pedepsei si modul de executare al acesteia.
Recuperarea prejudiciului a fost facuta cand a fost prins autorul furtului , care nu a recunoscut fapta , deci nu poate constitui o circumstanta atenuanta.
dintro scara.
cat de poetic ati scris.

mie mi sa furat o bicilclea de 3500 de uros,politia la prins,mi-a adus bicileta,si la lasat sa plece,pe atunci nu stiam ca poate fi condamnat.

acuma la un prieten ia furat din scara,nu stim cine,si nu cred ca il va prinde cineva.nu la vazut nimeni.cum sa il prinda...
ion_iliescu a scris:

dintro scara.
cat de poetic ati scris.

mie mi sa furat o bicilclea de 3500 de uros,politia la prins,mi-a adus bicileta,si la lasat sa plece,pe atunci nu stiam ca poate fi condamnat.

acuma la un prieten ia furat din scara,nu stim cine,si nu cred ca il va prinde cineva.nu la vazut nimeni.cum sa il prinda...

Stiu ca pentru unii este grea exprimarea in limba romana , indiferent unde s-ar afla ei.
Din pacate , cu tot respectul , nu ati inteles la ce m-am referit .
Cat despre poezie , observati versuri si/sau rime ?
Oricum , daca aveti "nelamuriri juridice" , aratati-le !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat stefan2008ro stefan2008ro Ma poate ajuta cineva cu nishte raspunsuri. Acum 1 an si ceva impreuna cu un prieten am sustras mai multe shiwch-uri de pe scarile la mai multe blocuri. Am ... (vezi toată discuția)
Furt de lemne din padure - codul silvic nu e aspru deloc ! hamarsold1985 hamarsold1985 FURT DE LEMNE DIN PADURE CODUL SILVIC nu e aspru deloc ! Din pădurea mea hoții au tăiat arbori , și eu nu am primit nici măcar jumătate din ... (vezi toată discuția)
Dosar furt neagu razvan neagu razvan am lucrat la o societate comerciala timp de 1 an din motive financiare mi am depus demisia Drepturile banesti ce mi se cuveneau nu mi au dat pentru care am ... (vezi toată discuția)