avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar furt

am lucrat la o societate comerciala timp de 1 an din motive financiare mi am depus demisia Drepturile banesti ce mi se cuveneau nu mi au dat pentru care am luatr o bormasina din atelierul firmei dupa ce am depus plangere la ITM mi au dat bani FIRMA a depus o plangere la politie impotriva mea Am fost citat la pol. si am returnat bormasina . Acum ma amenita cu dosar penal pentru furt ce trebui sa fac?
Din nefericire,chiar daca ati returnat bunul,initial sustras,daca firma depune plangere impotriva dvs.va veti afla probabil in postura de invinuit pentru savarsirea infractiunii de furt .Faptul ca ati restituit unealta,constituie doar o circumstanta atenuanta(in favoarea dvs.) si se va avea in vedere de organul de cercetare si de catre instanta ,la dozarea unei eventuale pedepse.
Incercati sa luati legatura cu cei de acolo,in situatia in care nu au depus inca plangere si poate ajungeti la o intelegere ,pentru a nu o mai depune.
Daca plangerea a fost deja depusa,angajati-va avocat pentru a va consilia si a va sustine cauza ,pentru ca se poate obtine eventual o hotarare cu suspendarea executarii pedepsei
Daca ati fost citat la politie, inseamna ca a fost depusa deja plangere, si s-a constituit un dosar penal. Cum spunea colegul mai sus, contactati un avocat si incercati sa "rezolvati" dosarul - legal, in faza de cercetari prealabile sau urmarire penala, pentru a nu se ajunge la judecata. O amenda administrativa sau aplicarea 18 ind.1 C.proc.pen, e mult mai sanatoasa decat o condamnare cu suspendare.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Cezar augustin Dinu, Avocat
Cine va ameninta cu dosar penal?
firmam ma ameninta cu dosar penal
Bine, bine, dar cum poate dovedi respectiva firma ca dvs ati luat acea masina de gaurit?!?

Alte discuții în legătură

As vrea cristian1979 cristian1979 salutare.Am si eu o problema in urma cu 2 ani lucram la o firma pe postul de sofer.si dupa circa 6 luni de cand munceam pt aceasta firma am avut un eveniment ... (vezi toată discuția)
Denunt penal - urgent joint_teller joint_teller Buna ziua, Am si eu o problema. Am lucrat intr-un loc unde spre rusinea mea am facut niste mici fraude descoperite ulterior de conducere. Am fost sanctionat ... (vezi toată discuția)
Furt cezar1894 cezar1894 daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)