avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... denunt penal - URGENT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

denunt penal - URGENT

Buna ziua,
Am si eu o problema. Am lucrat intr-un loc unde spre rusinea mea am facut niste mici fraude descoperite ulterior de conducere. Am fost sanctionat disciplinar cu defacerea ctr de munca cnf art 61, lit a, am depus prejudiciul si am plecat de la ei. A trecut aprox 1 luna de cand nu mai lucrez la ei si fostii colegi mi-au spus ca au primit de la conducere UN DENUNT PENAL pe care trebuie sa il depuna maine la Parchet.
Ce inseamna acest denunt?In ce se poate transorma el?Ce masuri poate lua Parchetul, tinand cont ca eu am acoperit prejudiciul pana la ultimul banut.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:38, 22 Mai 2010
Faptul ca ati acoperit prejudiciul nu inseamna ca nu a existat fapta sau ca n-ati savarsit-o cu vinovatie.
Probabil ca au formulat plangere penala impotriva dvs. pentru savarsirea vreunei infractiuni (pentru care ati achitat si prejudiciul ce l-ati creat).Parchetul va trimite dosarul politiei pentru investigatii si apoi va pronunta o rezolutie sau o ordonanta, in functie e ce masuri vor lua, precum si de vinovatia ce urmeaza a se stabili in sarcina dvs.
Sfatul meu este sa va luati un avocat.
Succes.
Aveti dovada ca ati achitat acel prejudiciu?
Si daca tot v-au anuntat fosti colegi....ce au zis , de ce sunteti acuzata , de gestiune frauduloasa sau de furt?
Acest denunt sigur se va transforma intr-un dosar penal si poate si intr-o trimitere in judecata! Depinde de situatie si de avocat!
In denuntul este forumulat impotriva mea pentru "infractiunea de delapidare" si mai zice ca am adus prejudiciu imaginii si intereselor bancii. Aopi povesteste intanplarile si la final spuna ca s-a luat impotriva mea masura de concediere cu atr respectiv. Am dovada ca am achitat, chitanta cu care am depus prejudiciul.
Deci se poate ajunge la dosar penal, proces sau amenda adminmistrativa...e naspa..nu stiu cum sa fac
Pentru delapidare inteleg ca ati achitat prejudiciul insa pentru prejudiciul adus imaginii si interesului bancii, probabil ca se vor constitui parti civile cu o anume suma. Poate daca o achitati si pe aceea isi vor retrage plangerea iar dosarul se va finaliza inca din faza de urmarire penala cu o amenda administrativa,fapta prezentand un pericol social mai redus.
Mult succes.
Sfat: nu va duceti singur sa dati declaratii la politie/parchet (luati-va un avocat).

Alte discuții în legătură

Declaratie politie ContSters126274 ContSters126274 In cadrul unui proces penal de delapidare,eu ca acuzat pot sa depun la politie, la acelasi dosar o acuzatie impotriva celor care mi-au intentat ... (vezi toată discuția)
Daca nu exista condamnare pt delapidare, se poate cere obligarea la plata? Florentina_A Florentina_A La data de 03.06.2005, in urma unui control efectuat la casieria unei societati, s-a constatat o lipsa in gestiune in valoare de 120.000 ron. De la ... (vezi toată discuția)
Denunt calomnios sim_theo sim_theo In urma cu 3 ani am inaintat o plangere disciplinara ,catre superiorii unui politist care a facut un abuz impotriva mea. S-au luat masuri disciplinare ... (vezi toată discuția)