Eu am o locuinta dobandita anterior casatoriei. La care avem acum domiciliu eu si sotia. Dupa casatorie am mai dobandit un apartament si in acte suntem ambii trecuti.
La impozite locale a zis sa facem fiecare cate o declaratie speciala de impunere. Deci eu pt partea mea de 50 % ma incadrez in situatia mai mult de doua imobile, la care al doilea nu este la adresa de domiciliu.
Dar sotia pentru al doilea apartament mai datoreaza impozit majorat cu 65 % ? ... ea nu are mai mult de doua, si primul pe care il are nu este si adresa de domiciliu.
Nu este nicio eroare domnule avocat, incepand cu acest an Primariile impoziteaza fiecare membru al familiei separat. Daca sunt ambii soti proprietari, isi plateste fiecare impozitul pe jumatatea din cota de proprietate pe care o detine.
Buna seara!
Conform art 252, alin 1, din Legea 571/2003, privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, prin OUG 59/30.06.2010,care prevede urmatoarele
(1) Persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri datoreaza un impozit pe cladiri dupa cum urmeaza
a) 65% pentru prima....b) Cu 150% pentru a doua.....c) cu 300% pentru a treia....................... In cazul in care persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala nu inta sub incidenta alin 1.
In conf cu art 252, alin 4, din legea 571/2003, privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare persoanele prevazute la alin 1 au obligatia sa depuna o declaratie speciala la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administartive publice locale in raza carora isi au domiciliul, precum si la cele in raza carora sunt situate celelalte cladiri ale acestora
O seara buna!
Apartamentul in care locuiesc cu sotul meu este trecut in contract pe amandoi.Acum 6 ani mama mea a murit si am mostenit o garsoniera in alt oras decat cel in care locuim cu sotul meu.
Trebuie sa platesc pt garsoniera impozit majorat cu 65% ?
Plata impozit casa
marchis34
Sunt o pensionara din Cluj Napoca. Apartamentul in care eu si sotul meu locuim este in Cluj Napoca si este numai pe numele sotului. Eu am o casa intr-o comuna ... (vezi toată discuția)