avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... VEZI data intrarii in vigoare a Noului Cod Penal si a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

VEZI data intrarii in vigoare a Noului Cod Penal si a Codului de procedura penala

Stie cineva,cand va intra in vigoare noul cod penal?Macar o data aproximativa?!
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra...
Cel mai recent răspuns: emma_79 , utilizator 17:12, 25 Ianuarie 2014
Cred ca a auzit toata lumea ca o data cu intrarea in vigoare a noului cod penal se oficializeaza la noi in tara arestul la domiciliu.

Arestul la domiciliu nu este reglementat de Noul Cod penal ci de Noul Cod de procedura penala, despre care nu avem nicio stire oricum.
olimpia_ilie a scris:

Cred ca a auzit toata lumea ca o data cu intrarea in vigoare a noului cod penal se oficializeaza la noi in tara arestul la domiciliu.

Arestul la domiciliu nu este reglementat de Noul Cod penal ci de Noul Cod de procedura penala, despre care nu avem nicio stire oricum.

Da, dar Noul Cod penal poate intra in vigoare fara Noul Cod de procedura penala?.......!!!
Daca ne uitam la ce se intampla de la 1 octombrie incoace, bineinteles ca se poate. Acum avem in vigoare un Nou Cod civil care merge in paralel cu Codul de procedura "vechi", adica inca nu a intrat in vigoare Noul Cod de procedura civila si nici nu va intra acest an desi avem Noul Cod civil.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
ContSters178374, utilizator
olimpia_ilie a scris:

Daca ne uitam la ce se intampla de la 1 octombrie incoace, bineinteles ca se poate. Acum avem in vigoare un Nou Cod civil care merge in paralel cu Codul de procedura "vechi", adica inca nu a intrat in vigoare Noul Cod de procedura civila si nici nu va intra acest an desi avem Noul Cod civil.

Are timp sa intre. Daca se vrea in 2 3 luni sunt gata toate.
Si de ce au mai achizitionat bratarile si le testeaza daca nu o sa intre in vigoare cat de curand?

Alte discuții în legătură

Cand intra in vigoare noile coduri? mancipri mancipri va rog sa imi spuneti de cand intra in vigoare noile coduri ( civil si penal ) (vezi toată discuția)
Noile reglementari ralu_2008 ralu_2008 cand intar noile coduri in vigoare? multumesc! (vezi toată discuția)