avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o adeverinta neeliberata ptr somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o adeverinta neeliberata ptr somaj

CIND se sesizeaza ITM si A.J.O.F.M in cit timp trebuie ca fostul angajator sa elibereze o adeverinta ptr somaj.
IAM trimis fostului angajator o cerere sa imi completeze o adeverinta ptr somaj nu mia trimis deloc.
EU pe fostul meu angajator lam reclamat cind eram angajat avea nereguli poate sa fie si chestia asta sa se razbune pe mine nu vrea sa imi trimita adeverinta ptr somaj.
PRIN sesizarile acestea se poate rezolva ceva cu aceasta adeverinta.
FOSTUL angajator trebuie sa dovedeasca ITM si A.J.O.F.M ca mia eliberat adeverinta.
SUNT inregistrat la A.J.O.F.M mia cerut sa aduc actele care le detin ptr somaj si ma inregistrat de pe data de 26.09.2011 A.J.O.F.M dar fara adeveinta nu se poate aproba somajul.
SINT inregistrat in evidentele lor de pe data de 26.09.2011 la A.J.O.F.M si cind se aproba dosarul de somaj primesc baniii de pe data de 26.09.2011 din urma sint toate actele duse dar fara aceasta adeverinta nu se aproba somajul.
SITUATIA se va rezolva in final in cit termen sau daca nu se trimite adeverinta ptr somaj merg in instanta sau ca ITM si A.J.O.F.M va REZOLVA situatia in final.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 6 Octombrie 2011
Interventie moderator:
:rtfm:
silviu35:

1. Daca deschideti asa aiurea topicuri pe aceeasi tema nu gveti primi niciodata raspunsuri care sa va fie de folos.
2. Continuati pe un singur topic intrebarile pe problema respectiva.

silviu35 a scris:
DNA se poate lua de fostul angajator ca a fost amendat si are nereguli cu incalcari ale drepturilor mele banesti.CUM procedez in final



simonaoprica a scris:
CAPITOLUL III
Competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie
Art. 13. – (1) Sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu modificările şi completările ulterioare, săvârşite în una dintre următoarele condiţii:
a) dacă, indiferent de calitatea persoanelor care le-au comis, au cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 200.000 euro ori o perturbare deosebit de gravă a activităţii unei autorităţi publice, instituţii publice sau oricărei alte persoane juridice ori dacă valoarea sumei sau a bunului care formează obiectul infracţiunii de corupţie este mai mare decât echivalentul în lei a 10.000 de euro;
b) dacă, indiferent de valoarea pagubei materiale ori de gravitatea perturbării aduse unei autorităţi publice, instituţii publice sau oricărei alte persoane juridice ori de valoarea sumei sau a bunului care formează obiectul infracţiunii de corupţie, sunt comise de către: deputaţi; senatori; membri ai Guvernului, secretari de stat ori subsecretari de stat şi asimilaţii acestora; consilieri ai miniştrilor; judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi ai Curţii Constituţionale; ceilalţi judecători şi procurori; membrii Consiliului Superior al Magistraturii; preşedintele Consiliului Legislativ şi locţiitorul acestuia; Avocatul Poporului şi adjuncţii săi; consilierii prezidenţiali şi consilierii de stat din cadrul Administraţiei Prezidenţiale; consilierii de stat ai primului ministru; membrii şi controlorii financiari ai Curţii de Conturi şi ai camerelor judeţene de conturi; guvernatorul, prim-viceguvernatorul şi viceguvernatorul Băncii Naţionale a României; preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Concurenţei; ofiţeri, amirali, generali şi mareşali; ofiţeri de poliţie; preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene; primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti; primarii şi viceprimarii sectoarelor municipiului Bucureşti; primarii şi viceprimarii municipiilor; consilierii judeţeni; prefecţii şi subprefecţii; conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale şi persoanele cu funcţii de control din cadrul acestora, cu excepţia conducătorilor autorităţilor şi instituţiilor publice de la nivelul oraşelor şi comunelor şi a persoanelor cu funcţii de control din cadrul acestora; avocaţii; comisarii Gărzii Financiare; personalul vamal; persoanele care deţin funcţii de conducere, de la director inclusiv, în cadrul regiilor autonome de interes naţional, al companiilor şi societăţilor naţionale, al băncilor şi societăţilor comerciale la care statul este acţionar majoritar, al instituţiilor publice care au atribuţii în procesul de privatizare şi al unităţilor centrale financiar-bancare; persoanele prevăzute la art. 81 din Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare; lichidatorii judiciari; executorii Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.
(11) Infracţiunile împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
(12) Direcţia Naţională Anticorupţie este competentă să efectueze urmărirea penală, dacă s-a cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 1.000.000 euro, în cazul infracţiunilor prevăzute la art. 215 alin. (1), (2), (3) şi (5), art. 246, 247, 248 şi 2481 din Codul penal, al infracţiunilor prevăzute la art. 175, 177 şi 178 - 181 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României, cu modificările şi completările ulterioare*, şi în Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
(2) Procurorii specializaţi din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează în mod obligatoriu urmărirea penală pentru infracţiunile prevăzute la alin. (1), (11) şi (12).
(3) Urmărirea penală în cauzele privind infracţiunile prevăzute la alin. (1), (11) şi (12), săvârşite de militarii în activitate, se efectuează de procurori militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, indiferent de gradul militar pe care îl au persoanele cercetate.
(4) Sunt de competenţa parchetelor de pe lângă instanţe, potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală, infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, care nu sunt date, conform alin. (1), (11) şi (12) în competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Art. 131. – Abrogat.



Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~