avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... o adeverinta neeliberata ptr somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

o adeverinta neeliberata ptr somaj

CIND se sesizeaza ITM si A.J.O.F.M in cit timp trebuie ca fostul angajator sa elibereze o adeverinta ptr somaj.
IAM trimis fostului angajator o cerere sa imi completeze o adeverinta ptr somaj nu mia trimis deloc.
EU pe fostul meu angajator lam reclamat cind eram angajat avea nereguli poate sa fie si chestia asta sa se razbune pe mine nu vrea sa imi trimita adeverinta ptr somaj.
PRIN sesizarile acestea se poate rezolva ceva cu aceasta adeverinta.
FOSTUL angajator trebuie sa dovedeasca ITM si A.J.O.F.M ca mia eliberat adeverinta.
SUNT inregistrat la A.J.O.F.M mia cerut sa aduc actele care le detin ptr somaj si ma inregistrat de pe data de 26.09.2011 A.J.O.F.M dar fara adeveinta nu se poate aproba somajul.
SINT inregistrat in evidentele lor de pe data de 26.09.2011 la A.J.O.F.M si cind se aproba dosarul de somaj primesc baniii de pe data de 26.09.2011 din urma sint toate actele duse dar fara aceasta adeverinta nu se aproba somajul.
SITUATIA se va rezolva in final in cit termen sau daca nu se trimite adeverinta ptr somaj merg in instanta sau ca ITM si A.J.O.F.M va REZOLVA situatia in final.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 6 Octombrie 2011
Legea nu prevede un anumit termen in care angajatorul este obligat sa va elibereze acea adeverinta necesara la AJOFM ... ITM-ul si AJOFM sunt obligate sa va raspunda la sesizare in termen de 30 de zile (max.45 de zile) de la data inregistrarii petitiei.

:offtopic:
sper ca nu veti mai deschide alte topicuri pe aceasta tema ..asa cum s-a mai intamplat.
IN final ce fac nu mai pot sa fac somajul, ITM si A.J.O.F.M il va obliga pe angajator in final sa imi trimita adeverinta da sau nu sau merg in instanta sau mi se va trimite de la ITM o adeverinta sa o dau A.J.O.F.M sa imi aprobe dosar de somaj.CUM se va proceda
Nici ITM-ul si nici AJOFM-ul nu-l poate obliga pe angajatorul dvs la faca ceva , aceste institutii pot trasa un plan de masuri si aplica amenzi , singura autoritate in stat care-l poate obliga este instanta de judecata.
ITM si A.J.O.F.M mia rezolvat problema cu adeverinta ptr somaj.
FOSTUL angajator a adus adeverintele la ITM si A.J.O.F.M la obligat .aceste 2 institutii ale statului.
DIN cite am aflat angajatorul isi schimba denumirea de firma are datorii la stat ca sa ma judec cu el pot in final sau dureaza mult un proces 2,3,4,5 ani.
MULTII angajatori cunosc legea stiu cum sa se apare in instanta e o pierdere de timp.
ARHIVA firmei cind isi schimba denumirea cauta cu procesele verbale din posturi sa le distruga sau sa le pastreze.
CU 2 saptamanii la negru care angajatorul nu mia trecut in cartea de munca si timp de de 1 an de zile am facut ore suplimentare platite la negru pe stat separat dar angajatorul trebuie sa prezinte caietul cu procese verbale la ITM ce sesizez eu in final.
POT cere ITM ce denumire noua a firmei isi face angajatorul.
CUM procedez in final.
ITM-ul nu are atributii in acest sens... aceasta informatie o pute solicita de la ONRC - Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

:offtopic:
Se pare ca nu ne intelegem ... v-am rugat sa nu mai postati mesaje pe care le-ati mai postat si sub alte nume de user : lazar27, elvis27, ameno ... :closedtopic: