avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

AM TERMINAT MASTERATUL ANUL ACESTA IN IULIE SI IN AUGUST N-AM ANGAJAT LA O FIRMA PANA IN OCTOMBRIE ADIK 3 LUNI DUPA CARE AM DEMISIONAT.EU MAI BENEFICIEZ DE SOMAJ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:01, 4 Octombrie 2011
Trebuie sa aveti perioada de cotizare rezultata din contractul de munca de minim 12 luni si sa nu vi se incheie contractul de munca in urma demisiei.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze CIM din motive neimputabile dvs.(demisia va este imputabila);
- in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ralu1981 ralu1981 Buna ziua.Cu un stagiu de cotizare de 6 luni in ultimele 12 luni se poate beneficia de indemnizatie de somaj?Va multumesc. (vezi toată discuția)