avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea programului cu 1/4 pentru gravide...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea programului cu 1/4 pentru gravide...

Buna ziua

Numele meu este Simona si sunt insarcinata in luna a 4-a. Mi s-a recomandat de catre medicul de fam sa lucrez 6 ore, conform HG96/2003 (sper sa nu gresec) deoarece starea de sanatate nu este constanta, plus ca fac 30 de km naveta cu autoturismul propriu sau microbuzul depinde de caz.

Intrebarea mea este urmatoare, cum pot sa ma ponteze cei de la Resurse umane, adica ei se tot "gandesc" cum ar putea legal s ama ponteze 8 ore daca eu lucrez 6. Mi-au cerut concediu medical cu codul 10, le-am zis c anu e OK, au zis ca suna la medic sa ii zic ca ba da, se poate da, apoi au zis ca ei nu gasesc alta solutie, ca-mi vor intarzia salariul. Le-am zis sa ma lase sa lucrez de acasa (se poate lucra si de acasa) si au zis c anu se poate, ca nici asa nu e legal, nu loe permite legea...
Credeti ca ma puteti lamuri si pe mine, credeti ca imi puteti spune de ce nu ma pot lasa sa lucrez de acasa?

Va multumesc

Simona

Alte discuții în legătură

Concediu medical în week-end Cosmin Racila Cosmin Racila Bună ziua, De curând am contactat și eu Covid, urmând procedura de la ambulanta, DSP și apoi medicul de familie mi-a eliberat concediul medical pe 5 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fiica mea are un copil de 2 ani si 5 luni pe care ... Angela Maria Angela Maria Buna ziua, fiica mea are un copil de 2 ani si 5 luni pe care il duce de la 2 ani la cresa. Lucreaza la un spital ca infirmiera si face naveta zilnica la ... (vezi toată discuția)
Raport evaluare riscuri profesionale marta946 marta946 Buna ziua, Sunt insarcinata in 14 saptamani si azi am primit un Raport de Evaluare - Riscuri Profesionale si o Informare privind protectia maternitatii la ... (vezi toată discuția)