Daca lucrez 8 ore pe zi de luni pana vineri, iar ocazional sunt chemat sambata unde prestez 9 ore, sunt platit pentru acea zi si trebuie sa imi iau o zi libera in urmatoarele 60 de zile. Daca nu iau liber trebuie sa imi mai plateasca inca o data ziua lucrata. In total 200%. Pana aici e corect ?
Ma confrunt cu situatia in care am avut zile lucrate sambata, nu am luat liber in urmatoarele 60 de zile, asteptand banii pentru ca asta ma intereseaza dar nu mi-au fost platite. Am intrebat in nenumarate randuri prin e-mailuri catre dep. HR dar nu am primit niciun raspuns. Nici ca nu se platesc si trebuie sa imi iau libere, nici ca le vor plati si s-a omis.
Orele suplimentare se compenseaza cu timp liber platit in urmatoarele 60 de zile de la efectuare. Daca acest lucru nu este posibil acestea se platesc, conform noului Cod al Muncii cu un spor de 75%. Nu inteleg cum au fost si platite si trebuie sa vi se dea si liber in contul acesto ore.
Nu trebuiesc platite in cuantum de 200% dintr-o zi normala de lucru ?
Mi-a fost platita 100% si pentru cealalta jumatate trebuie sa imi iau liber sau bani.
Gresesc ?
orele suplimentare se platesc cu 75% spor minim, cele din zile de repaus saptamanal sau legal se platesc dublu(75%*2), daca se cumuleaza, ajungeti ca orele suplimentare din weekenduri sa fie platiti cu minim 150% spor, deci ar trebui sa luati baza*2,5. acesta in cazul in care nu este un spor mai mare specificat in contract/regulament intern.
Ore suplimentare
muncesc
Buna ziua!
Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)