avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere daune...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere daune...

Buna ziua. Am o problema, in sensul ca in iunie 2009 mi s-a solutionat un dosar (fond funciar) prin care instanta a obligat Comisia Judeteana la emiterea titlului de proprietate aferent suprafetei de teren la care am facut referire, precum si la obligarea acesteia de a-mi da daune-cominatorii in valoare de 50 lei/zi pana la emiterea titlului. Desigur, ca reprezentantii comisiei nu s-au obosit sa puna in aplicare dispozitiile instantei, desi au trecut 2 ani de la pronuntarea sentintei irevocabile. Am depus imediat actele (sentinta, taxa, timbru, cerere) in vederea investirii sentintei data de instanta de recurs, insa mi-a respins-o, motivand ca intai trebuie sa introduc cerere prin care sa solicit transformarea daunelor-cominatorii in daune-interese. Va rog, sa ma indrumati cum sa procedez in cazul acesta. Cum formulez cererea, si unde o depun? Trebuie sa precizez eu valoarea pretinsa (care rezulta din transformarea daunelor) sau se pronunta tot instanta? Platesc vreo taxa de timbru/ timbru judiciar?
Si pana cand pot introduce o astfel de actiune?
Va rog, sa ma sfatuiti cum sa formulez aceasta cerere.

Multumesc!

Georgian

Cel mai recent răspuns: Georgian2all , utilizator 14:32, 4 Octombrie 2011
apelati la un executor judecatoresc sa va execute hotararea
Am apelat. Insa in ceea ce privesc daunele (transformarea lor din cominatorii in compensaorii) mi-a zis ca trebuie sa introduc actiunea in instanta. Doar judecatorul poate transforma aceste daune. Vroiam sa stiu cum sa procedez: cum formulez actiunea, taxe, timbru, la ce instanta depun cererea, termenul in care mai pot inroduce o astfel de actiune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond funciar... Mihaela Elena Mihaela Elena Va rog, sa ma indrumati cum sa procedez in cazul in care doresc sa introduc o cerere prin care sa solicit transformarea daunelor-cominatorii in daune-interese. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! Mihaela Elena Mihaela Elena Va rog, sa ma indrumati cum sa procedez in cazul in care doresc sa introduc o cerere prin care sa solicit transformare daunelor-cominatorii in daune-interese. ... (vezi toată discuția)
Obtinere daune cominatorii Mihaela Elena Mihaela Elena Va rog, sa ma indrumati cum sa procedez in cazul in care doresc sa introduc o cerere prin care sa solicit transformare daunelor-cominatorii in daune-interese. ... (vezi toată discuția)