avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Clauza abuziva ? da sau nu?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Clauza abuziva ? da sau nu?

Sunt abonat la o firma de furnizare de servicii internet, de cel putin 3 ani. Am sunat la acestia la inceputul lunii cerindu-le sa reziliez abonamentul .Mi-au spus ca acezasta se face in baza unei cereri completate la unul dintre punctele lor de lucru.
Astazi 04.10.2011 am ajuns la ei sa completez cererea. Stupoare mi-au spus ca trebuie sa mai achit inca o luna serviciile lor pentru ca rezilierea se face cu 30 zile inainte. conform unei clauze pe care ei sustin ca se afla in contract.
Mentionez ca , cotractul de furnizare de servicii nici nu a fost semnat cu aceastra firma ci cu alta de la care ei au cumparat.
ESTE ACEASTA CLAUZA ABUZIVA SAU NU ? Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 14:37, 4 Octombrie 2011
Nu este o clauza abuziva, dumneavoastra trebui sa le acordati un preaviz de incetare conform prevederilor contractuale.

Totusi, daca considerati ca nu va sunt respectate drepturilor va puteti adresa OPC.
Dumneavoastra trebuie sa aveti un exemplar al contractului,consultati-l si daca acesta clauza este inscrisa si ati acceptat-o, este legala intrucat ati negociat-o direct la incheierea contractului de furnizare servicii.Noua firma,prin cumparare,a devenit noul proprietar,dobandind toate drepturile si obligatiile contractuale ale vechiului proprietar(detinator) al societatii respective.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii magdarossi magdarossi Buna ziua, Doresc sa reziliez contractul de prestari servicii, deoarece am o oferta mult mai avantajoasa pentru asociatia de proprietari , dar conform ... (vezi toată discuția)
Taxa abuziva (taxa de mentenanta telefonie) vguta vguta Buna ziua, Incepand cu factura lunii iunie 2010 firma [EDITAT] a introdus la plata o asa numita taxa de mentenanta pentru serviciul de telefonie asociat ... (vezi toată discuția)