avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract incheiat cu o societate absorbit
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract incheiat cu o societate absorbit

sc A a incheiat la un moment dat un contract cu sc B. intre timp, B a fost absorbita in cadrul unei fuziuni de sc Y.
pentru derularea in continuare a contractului este suficienta incheierea unui aditional intre A si Y in care sa se mentioneze ca Y preia toate drepturile si obligatiile lui B?
care este dovada realizarii fuziunii prin absorbtie?
pe Recom la sc B se mentioneaza la stare firma fuziune prin absorbtie, durata: nelimitata, la sc Y - la stare firma se mentioneaza fuziune prin absorbtie, inregistrare depunere cerere fuziune si transmitere la tribunal
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ContSters22096, utilizator
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:55, 4 Octombrie 2011
Este suficienta o notificare din partea lui Y prin care anunta pe A ca soc B a fost abosrbita de catre ea si ca, toate clauzele contractuale vor fi pastrate, pastrindu-se obiectul, drepturile si obligatiile partilor, etc si modificindu-se numai beneficiarul sau prestatorul (in loc de B se va intelege Y).
Poate fi insotita de documentul juridic care confirma fuziunea prin absorbtie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatie sau cesionare? tudor9 tudor9 Buna ziua, am o nelamurire si cred ca pot obtine, prin bunavointa Dvs., un punct de vedere obiectiv si de specialitate. Astfel, am incheiat cu x un ctr. de ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme saaa saaa Salutare tuturor! Am si eu 2 firme dintre care una a inceput sa mearga foarte prost. As vrea sa fac o fuziune intre cele doua firme, cea care merge mai bine ... (vezi toată discuția)
Executare silita - fuziune prin absorbtie JohnJohn JohnJohn Buna seara tuturor! Am urmatoarea situatie: In perioada 2007-2008, societatea X devine debitorul societatii Y. Soc Y obtine o hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)