avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... novatie sau cesionare?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

novatie sau cesionare?

Buna ziua, am o nelamurire si cred ca pot obtine, prin bunavointa Dvs., un punct de vedere obiectiv si de specialitate. Astfel, am incheiat cu x un ctr. de prestari servicii, acest x a fost absorbit de y (embele fiind s.c.), iar acum eu voi presta respectivele servicii in raport cu y. La ctr. incheiat urmeaza a-i face act aditional in care sa stipulez acest lucru (faptul ca a intervenit schimbarea debitorului). Intrebarea mea e urmatoarea: voi scrie ca a intervenit novatia prin schibare de debitor sau cesionarea obligatiei de receptie/plata a serviciilor? Doresc un sfat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 20:26, 4 Noiembrie 2009
Din punctul meu de vedere nici una nici alta. Inteleg ca X a fost absorbita de Y. Prin urmare veti incheia contractul cu Y in care se stipuleaza absorbtia inregistrata la ORC sub nr .....
exact cum spune dna manea, sau doar un act aditional la contractul initial in care mentionati ca in urma fuziunii prin absorbtie noul beneficiar al serviciilor este Y, cu datele de identificare ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune prin absorbtie silvia stanescu silvia stanescu am 2 firme srl.doresc ca o firma sa fie absorbita de cealalta.Cat dureaza? doresc sa cunosc firme specializate in efectuarea absorbtiei si preturi=taxe la ... (vezi toată discuția)
Obligatii contractuale baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Am o speta in care X pers. JUR. a semnat un act aditional de prelungire a unui contract de prestari servicii (internet) cu Y (tot pers. jur). Dupa 2 ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie caprice caprice Buna ziua, imi puteti spune cum se procedeaza in cazul fuziunii prin absorbtie? Care ar fi etapele si ordinea acestora? Multumesc (vezi toată discuția)