Aparitia OUG nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, da nastere la multe intrebari si interpretari. Deja sunt multe neclaritati atat pentru cei care ar putea beneficia, cat si pentru cei care trebuie sa aplice noile acte normative.
Consideram ca orice informatie sau raspuns la intrebari pot fi utile tuturor celor interesati.
Prin urmare asteptam, aici, intrebarile dumneavoastra legate de acest subiect.
Nu ar trebui sa acorda statul nici un fel de ajutor de incalzire.Sa asigure locuri de munca si pensii la o valoare decenta in asa fel cum este prevazut in constitutie.Cu ajutorul acordat se face numai un sport national, cine va insela mai bine statul.=D>:thumbdown::strambatura:
@ogra,
Rar imi dati prilejul sa va aplaud. De data aceasta o fac cu placere.=D>
Asa este. Saracia trebuie tratata altfel. Sunt total impotriva pomenilor. Iar ca aceasta sa nu se mai practice sau sa se diminuieze consistent, trebuie compensat cu ceva si calea cea mai
fireasca ar fi ca statul sa stimuleze economia, munca.... Decat sa-i dea cuiva de pomana mai bine sa-l stimuleze sa castige bani prin activitatea sa.
Dar pana atunci mai este inca mult, asa ca o sa avem in continuare subventii si ajutoare.
Clasa politica le convine sa tina populatia la un nivel de saracie tocmai ca sa-si aduca aminte de ei mai ales cand sant alegeri .Mai bine de jumatate dintre romani traiesc sub nivelul de trai , iar ca ajungem sa se dea subventii banii acestia sant luati tot de la noi si uite asa ne invirtim in jurul banilor eu iti dau tie tu imi dai mie .
Si la urma urmei tot noi santem de vina ca tolerem acel salar .
Aveti perfecta dreptate. Aceste subventii sunt date din buzunarele noastre iar subventia inseamna mult mai mult decat acordarea unor sume in functie de veniturile fiecaruia. Inseamna si bani cheltuiti pentru logistica (pentru cei care trebuie sa puna in aplicare ordonanta - hartie, toner, posta etc).
Acordarea acestor subventii pentru populatie nu este ceva nou. A inceput de prin 1997-1998 si s-au dat in fiecare an (pe atunci se dadeau cupoane pentru caldura). In 2003 a aparut UOG 5 care reglementa ajutorul, in 2006 OUG 5 a fost modificata de OUG 57 si tot asa.
Dupa cum vedeti, indiferent de cine a fost la guvernare, aceasta subventie a fost acordata. Singura diferenta este ca saracia este mai mare acum, decat in trecut.
Din pacate, @ogra are dreptate. Inselatul statului este sport national. Sunt destul de multe cazurile in care "smecherii" fac tot posibilul sa primeasca acesta subventie pe nedrept mergand pe principiul...nu au cum sa ma prinda...nu ma verifica nimeni...iar cand sunt prinsi si trebuie sa dea banii inapoi incep sa faca scandal si ameninte ca dau primaria in judecata.
Sunt insa, din pacate, mult mai multe cazurile in care familiile sau persoanele singure ajung in situatia de a cere acest ajutor.
As vrea ca in acest topic cei care au nevoie de informatiile necesare, sa ni le ceara si sa incercam sa le raspundem.
Acest topic a fost initiat la sugestia mea lui @dianami, functionar in primarie, care se ocupa pe acest specific in functia sa si pentru ca am vazut ca a raspuns aplicat in mai multe topicuri pe aceasta tema.
Am dorit sa strangem aici intrebarile si raspunsurile tintite pe acest subiect pentru persoanele interesate de obtinerea acestui ajutor pentru caldura.
Acest ajutor exista inca, exista si persoane care au destule nelamuriri si deci am dorit sa rezolvam aceasta problema.
Nu am dorit comentarii pe seama acordarii acestui ajutor.Nu este ideea rezultata din titlu.
Imi pare rau ca trebuie sa inregistrez un esec cu aceasta initiativa pe care am avut-o si rog pe @dianami sa ma scuze pentru ipostaza penibila in care l-am pus (am pus-o)!