avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren intravilan in 2 etape
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren intravilan in 2 etape

Buna ziua
Doresc dezmembrarea unui teren intravilan in trei parcele in vederea vanzarii acestora dar ma lovesc de administratia locala care tergiverseaza eliberarea Certificatului de urbanism necesar in acest caz pentru finalizarea operatiunii.
Este legal sa fac o dezmembrare in doua loturi (pentru care am inteles ca nu este nevoie de acel certificat de urbanism) si ulterior unul din loturi sa il dezmembrez din nou, rezultand cele trei dorite initial? Mentionez ca terenul are CF si este intabulat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: valiflo , utilizator 20:25, 4 Octombrie 2011
Da, se poate.
Sigur? Chiar pot sa scap de primarul localitatii care imi toaca marunt nervii si timpul? Mi se pare prea simplu ca sa fie adevarat! Nici notarul si nici cadastristul cu care am lucrat pana acum nu mi-au prezentat solutia asata! Sunt ceva costuri mult mai mari?
Eu stiu pentru ca am procedat asa, dar, in urma cu doi ani..Daca s-a modificat ceva intre timp, nu stiu. Nr. loturilor in care se dezmembreaza terenul il stabiliti dvs. Faceti documentatia cadastrala, act de dezmembrare la Notar care se intabuleaza la Cadastru si apoi o luati de la inceput cu dezmembrarea a doua a unuia din cele doua loturi.
Multumesc mult, maine o sa cer lamuriri suplimentare de la notar. Sa dea Domnul sa fie posibil!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unei parcele dintr-un teren gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Am un teren si as dori sa vand jumatate din el. Ce trebuie sa fac pentru parcelare si care sunt costurile aproximative. (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare prin prima casa /cadastru si intabulare mihaelau1986 mihaelau1986 Buna ziua, Eu si sotul meu intentionam sa achizitionam de la mama mea o cladire prin programul Prima Casa. Cladirea pe care dorim s-o achizitionam are ... (vezi toată discuția)