Se poate pune in executare intr-o alta tara a UE asa sentinta de majorare a pensiei de intretinere, data de catre o instanta din Romania in anul 2011? Nu se mentioneaza nicaieri nici o suma de bani, iar in contractul de munca la care se refera nu se mentioneaza salariul paratului, deci nu se poate sti venitul sau net.
Sentinta este formulata in acest mod: majoreaza pensia de intretinere la care a fost obligat paratul prin sentinta de divort ..../2004 in favoarea minorului ...... ..... de la 25% pe economia nationala la 25% din venitul net realizat de parat conform contractului de munca nr ...../2002 inregistrat la Fortele de Munca din (o tara UE), pensia in noul cuantum urmand a fi achitata incepand cu data formularii cererii ..... /2004.
Este discutabil ,intrucat in tara in care s-ar pune problema executarii silite a hotararii ,salariul minim pe economie nu reprezinta un reper,iar creanta nu apare certa ,lichida si exigibila.
alta problema pe care o vad este ca totusi paratul a platit lunar in acest timp in baza hotararii de divort o suma de bani superioara cuantumului stabilit prin hotararea de divort si ca executorul trebuie sa-i ceara doar diferenta. deci trebuie calculata diferenta intre ce ar fi trebuit sa plateasca (suma necunoscuta) si ceea ce a platit. cine trebuie sa faca acest calcul?
Nu ar fi rau sa studiati legislatia statului respectiv sau rugati pe cineva care stie sa interpreteze legislatia tarii in cauza pentru a vedea cum puteti sa procedati pentru punerea in executare a hotararii.O speta similara am rezolvat-o prin notificarea debitorului intretinerii.
Dupa cum ati mai specificat si intr-un alt subiect deschis, dupa acel contract, dv ati continuat sa inregistrati venituri, nu in baza contractului din 2002, ci a altor contracte.
De ce nu luati frumos toate contractele si actele cu care dovediti cat ati castigat, cat ati achitat pana in prezent, va face calculul cat ati fi datorat si cat ati dat in realitate apoi platiti diferenta. Chiar daca ati fost nedreptatit prin sentinta data, aceasta este definitiva si irevocabila, deci sunteti bun de plata, iar pe deasupra mai platiti si cheltuieli de executare.