avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... executare sentinta civila majorare pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

executare sentinta civila majorare pensie

Se poate pune in executare intr-o alta tara a UE asa sentinta de majorare a pensiei de intretinere, data de catre o instanta din Romania in anul 2011? Nu se mentioneaza nicaieri nici o suma de bani, iar in contractul de munca la care se refera nu se mentioneaza salariul paratului, deci nu se poate sti venitul sau net.
Sentinta este formulata in acest mod: majoreaza pensia de intretinere la care a fost obligat paratul prin sentinta de divort ..../2004 in favoarea minorului ...... ..... de la 25% pe economia nationala la 25% din venitul net realizat de parat conform contractului de munca nr ...../2002 inregistrat la Fortele de Munca din (o tara UE), pensia in noul cuantum urmand a fi achitata incepand cu data formularii cererii ..... /2004.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2011
ContSters101235, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters101235 , utilizator 23:25, 12 Octombrie 2011
Daca ar fi asa de simplu.
Cui trebuie sa le arat?
Cine va face calculul?
Ce facem cu sentinta care foloseste ca referinta venitul net realizat in contract 2002? Urmand sfatul d-voastra nu se va indeplini sentinta.
In 2004 nu primeam somaj si nu lucram. M-am aflat in Ro pana in 2005 si am aratat venitul minim din tara UE in 2004 si cel net din 2010. Am cerut stabilirea pensiei raportat la oricare din acestea, dar nimic. Procentul corect intre 2004-2008 ar fi fost de 17% (am platit pensie la 3 copii), abia incepand din 2009 ar trebui sa fie 25%.
Din 2005 am lucrat ca lucrator independent ...........
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
ContSters101235, utilizator
Eu inteleg ca este vorba de o sentinta judecatoreasca care a fost respectata.Daca venitul s-a modificat trebuie sa se achite diferenta in conditiile existentei in cuprinsul hotararii a cotei procentuale.In cazul in care veniturul s-a modificat ,diferenta se datoreaza pe ultimii 3 ani.Restul sumei este prescrisa,astfel incat nu mai poate fi solicitata de persoana interesata.
mirabella-ana a scris:

Eu inteleg ca este vorba de o sentinta judecatoreasca care a fost respectata.Daca venitul s-a modificat trebuie sa se achite diferenta in conditiile existentei in cuprinsul hotararii a cotei procentuale.In cazul in care veniturul s-a modificat ,diferenta se datoreaza pe ultimii 3 ani.Restul sumei este prescrisa,astfel incat nu mai poate fi solicitata de persoana interesata.

Este posibil asa ceva in acest caz?

sunteti sigura ca restul sumei a prescris?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale atac sentinta, data in urma rejudecarii dupa 6 ani ContSters101235 ContSters101235 Reproduc sentinta ........... hotaraste majorarea pensiei de intretinere la care a fost obligat paratul prin sentinta de divort .... /2004 in favoarea ... (vezi toată discuția)
Pensie copiii dupa implinire 18 ani cuziamusia cuziamusia In 2011 sa rejudecat un proces majorare pensie intretinere minor incepand cu 2004 (sentinta din 2004 nu a fost pusa in executare, dar a fost casata in 2010) in ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare sentinta ulises10 ulises10 instanta a hotarat ca se va majora pensia alimentara platita minorului ............... de la cuantia stabilita prin sentinta de divort a ........ \\\\"Paratul ... (vezi toată discuția)