avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cheltuieli de judecata

Buna ziua

Sunt intr-o situatie cam neplacuta. In urma unei condamnari am de plata niste cheltuieli de judecata pe care candva le voi si plati.
Problema este ca m-au cautat azi reprezentanti de la finante cum ca ma executa silit.
Intrebarile mele sunt:
1. Cat timp nu detin nici un bun mobil sau imobil pe numele meu Finantele pupblice ce pot sa faca?
2. Este adevarat ca in cazul in care se prescrie suma angajatul de la finante (care traieste din banii mei ca si contribuabil) este obligat sa achite creanta mea din salariul propriu deoarece nu a putut sa recupereze nimic?

multumesc aticipat

M-a si amenintat ca daca se ajunge la situatia din intrebarea 2 va recupera el pe cale privata. Am inregistrat discutia cu telefonul mobil. asta poate fi o proba?
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
laur123, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 19:05, 14 Septembrie 2008
avocatanghelus a scris:

Un an, doi, trei patru ,cinci, ... ce zici, rezisti ? Mai o urmarire , mai o somatie, mai un dosar penal de evaziune fiscala.....


Ei da !:)

@ laur123
Cei de la finante pot afla unde lucrati legal :) . Exista aceasta posibilitate si pe care o pot folosi.
In ceea ce priveste raspunderea functionarului de la AFP pentru nerecuperarea creantelor, iti pot spune ca exista un text de lege in acest sens.
..mai exact, prev.Codului de proc.fiscala...
Stiu ca pot afla unde lucrez dar se pare ca nu o fac iar in momentul in care firma se muta in cipru e prea tarziu, serviciul meu fiind online pe internet.
Dar pana la urma li se poate imputa datoria mea sau nu?E important pentru mine sa stiu deoarece persoana care se ocupa de asta momentan, imi este un cunoscut si nu as vrea ca el sa aibe probleme din cauza ca eu sfidez sistemul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2008
laur123, utilizator
Legat de perimarea creantelor fiscale, art.142 alin.4 c.proc.fisc. "executarea silita a creantelor fiscale nu se perimeaza."

Alte discuții în legătură

Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Despre insolvabilitatea persoanelor fizice DungaciuG DungaciuG As dori precizari cu trimiteri la acte normative despre eventualitatea insolvabilitatii unor persoane fizice privind taxele si impozitele locale.In legislatie ... (vezi toată discuția)
Datorii la buget vechi , executare silita pynu pynu Buna ziua , Va descriu ma jos urmatoarea speta : Mama mea detine o firma de contabilitate care a acumulat de-alungul timpului datorii la fisc de aproximativ ... (vezi toată discuția)