avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa trimisa la terti - Autofacturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa trimisa la terti - Autofacturare

Buna,
O firma din Romania trimite marfa la terti (firma din Ungaria) numai pe baza de aviz. Facturarea facanduse ulterior.
Parca am citit undeva despre autofacturare in acest caz.
In cazul in care in 25 de zile nu se factureaza marfa la client, trebuie facuta autofacturare?
A mai intalnit cineva o astfel de situatie?
Va multumesc anticipat,
Melania
Cel mai recent răspuns: boda_meli , utilizator 14:40, 5 Octombrie 2011
Autofactura se face numai pentru achizitii, in cazul in care nu se afla in posesia facturii emise de furnizor/prestator sau pentru livrari si prestarile catre sine.
Pt partenerul din Ungaria trebuie sa faceti factura cel tirziu pina in 15 luna urmatoare lunii in care ia nastere faptul generator al tva.
Daca marfurile au fost livrate in vederea testarii sau pt verificare conformitatii, a stocurilor in regim de consignatia sau a stocurilor puse la dispozitia clientilor, factura se emite in momentul in care destinatarul devine proprietarul bunurilor.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cu cota de tva 24% sau 20%? camicont camicont La multi ani! As dori o parere referitoare la urmatoare situatie: in 2015 am facut mai multe facturi proforme, urmand ca in momentul incasarii lor sa fie ... (vezi toată discuția)
Fac receptia marfii si o pot factura clientilor? adi46 adi46 Am contract cu un furnizor de produse. Am primit marfa cu aviz de insotire, marfa corespunde, dar nu am primit si factura de la furnizor. Pot sa fac receptia ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)