Buna ziua, as dori sa imi raspundeti si mie la cateva intrebari.
Va rog sa imi spuneti de cand a intrat in vigoare legea conform careia se aplica penalitati la intretinere? Cum este posibil ca desi platesc intretinerea aproape in intregime la 2 luni (cu exceptia a3 luni cand mi-a mai ramas un rest de plata), sa se perceapa penalitati de 147 lei, in conditiile in care am de plata 220lei(iunie, iulie si august), suma pe care am si achitat-o integral deja. Mai este valabila Legea 175/2010? Eu mi-am calculat penalitatile si nu corespund cu cele calculate de acestia. Ce pot face? Care sunt drepturile mele?..
Am o persoana pe scara care are suma de plata 2000lei si are penalitati 111lei. Este posibil asa ceva? Va rog sa ma ajutati pentru ca nu vreau sa las lucrurile asa...
Potrivit art.46 din Legea nr.230/2007 privind infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,proprietarii au obligatia de a achita cota ce le revine din cheltuielile asociatiei iar conform art.49,pemtru neplata la termen proprietarul este obligat a plati si o penalitate in cuantumul stabilit prin hotararea adunarii generale a asociatiei proprietarilor.
Proprietarii nemultumiti de modul de repartizare a cotelor de cheltuieli ,au dreptul de a contesta in scris la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listelor, si de a primi raspuns in termen e 7 zile,in baza prevederilor H.G. nr.1.588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.23/2007.
Am inteles, dar cand a intrat aceasta lege in vigoare? Eu locuiesc doar de un an aici...l-am cumparat acum un an si jumatate insa pana l-am renovat...am platit la 2 luni aprape toata suma. Daca aveti posibilitatea trimiteti-mi si mie legea prin e-mail claudia_lyana@yahoo.com pentru a putea intelege mai bine prevederile sale. As dori sa se calculeze la fel pt toata lumea, nu doar pentru unii...Va multumesc!