avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de proprietate

Buna ziua.
As dori daca se poate sa imi raspundeti sau sa imi oferiti solutii pentru urmatoarea speta:
In anul 2007 , numitei B.A i s-a recunoscut dreptul de proprietate printr-o hot. jud. def si irevocabila , investita cu formula executorie pentru suprafata de 0,80 ha teren intravilan, eliberandu-i-se in acest sens un Titlu de proprietate. In anul 2010, reclamanta G.C o cheama in instanta pe numita B.A solicitand constatarea nulitatii absolute partiale pentru suprafa de 0,05 ha din T.P. emis in anul 2007, motivand ca are construita pe acesta suprafata casa si curte. Mentionez ca in baza Legii nr. 18/1991, reclamanta a solicitat reconstituirea dreptului de proprietate pentru acesta suprafata, Comisia Judeteana a validat suprafata, dar nu s-a mai procedat la emiterea unui T.P. , deoarece nu mai exista suprafata in teren ( inainte de anul 2007 , numitei B.A i se eliberase un alt T.P pentru acelasi nr. top. , iar obiectul procesului din 2007 l-a reprezentat tocmai dr. de proprietate al numite B.A pt. intreg nr. top. , castigand in acest sens suprafata de 0,80 ha ). Rog mult sa imi dati idei sau solutii de care sa ma pot folosi in fata instantei. Multumesc anticipat. ceva jurisprudenta ar fi de mare folos.
Cel mai recent răspuns: rallu28 , utilizator 00:00, 20 Ianuarie 2012
trebuie sa chemati in judecata si comisia judeteana de aplicare a legii 18.. Iar nulitatea nu este absoluta, este relativa..poate fi invocata doar de partea ce are interes, in speta reclamanta
comisia locala si cea judeteana este chemata in judecata in calitate de parate.
Pozitia procesuala a lor nu este exprimata nici prin inatmpinare, iar in instanta nu sunt reprezentate de nimeni
Si fiind nulitate relativa, putea fi invocata doar in termen de 3 ani de la data emiterii TP. Dupa cum vad eu actiunea, va fi respinsa ca tardiva.
nu e vb de o nulitate relativa, au solcitat nulitate absoluta partiala a tp. si oricum nu e tardiva actiunea. TP e eliberat in anul 2007 iar actiunea a fost introdusa in 2009
verificati actele in baza carora a solicitat numita B.A. reconstituirea dreptului de proprietate in comparatie cu actele depuse la dosarul inaintat de reclamanta....poatea veti gasi dovezi prin care cererea numitei B.A. nu se baza pe acte relevante (poate doar martori), in timp ce reclamanta si-a intemeiat cererea pe alte acte( copie extras arhiva, copie registrul agricol, copie acte de proprietate etc.)

Alte discuții în legătură

2 titluri de proprietate pe aceleasi suprafete rolex rolex In anul 2001 mi s/a reconstituit in baza Legii 1/2000 suprafata de 20 ha. Mi s/a intocmit Titlul de Proprietate si am inscris suprafata in Cartea ... (vezi toată discuția)
Ceretre in anulare Basil Basil In anul 1992, la cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru un teren de 1800 mp. in sect. 3 Bucuresti, mi s-a aplicat un coeficient de reducere ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare titlu de proprietate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o speta. De pe urma unui defunct au ramas 4 mostenitori, care au formulat cerere de reconstituire in termenul legal. Comisia judeteana a validat ... (vezi toată discuția)