avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ceretre in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ceretre in anulare

In anul 1992, la cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru un teren de 1800 mp. in sect. 3 Bucuresti, mi s-a aplicat un coeficient de reducere de 33% pentru motivul lipsei de teren.
In anul 1997, in baza L. 169/1997 am facut cerere de reconstituire pentru diferenta de suprafata redusa, pentru o cerere sub 1 ha, in mod abuziv de functionarii primariei la care legea nu prevedea aplicarea coef. de reducere.
Noua cerere a fost tergiversata pana in anul 2009 cand am constatat ca, in anul 1992, primaria a dispus constituirea unor suprafete de teren (pe tabelele anexa nr. 9A si anexa nr. 11) in favoarea unor persoane care nu erau indreptatite comform legii.
In temeiul art. III al. (1) din Legea nr. 247/2005 Titlul V, care dispune ca sunt lovite de nulitate absoluta titlurile de proprietate emise cu incalcarea prevederilor Legii am deschis actiune in anulare la Jud. S. 3 pentru anularea titlurilor de proprietate respective iar instanta ma obliga pe mine sa prezint adresele de domiciliu ale persoanelor care au obtinut, in mod fraudulos acele titluri si sa actionez in instanta pe acele persoane fizice..
De fapt vina se afla in curtea primariei care a emis titlurile dar nu in curtea persoanelor fizice care au obtinut, in mod fraudulos, acele acte.
In acest mod se transfera raspunderea primariei pe umerii persoanelor fizice care, teoretic nu au nici o vina.
Dupa ce am anuntat primaria si prefectura, conform legii, pentru ca aceste foruri sa dispuna atacarea in instanta a titlurilor respective acestea s-au facut ca ploua.
Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta speta ?.
Va multumesc pentru solicitudine.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:44, 8 Februarie 2010
buna seara!
dvs in calitate de reclamant trebuie sa faceti dovada calitatii procesuale atat active, cat si pasive.
in locul dvs, as face investigatii serioase cu privire la persoanele cae au obt TP prin constituire.
Actiunea in constatarea nulitatii absolute a TP intemeiata pe art. III lit a din legea 169/1997 (unor persoane fara drept) se indreapta impotriva persoanelor respective, alaturi de comisia locala si judeteana de fond funciar (nu primaria si prefectura, atentie!), eventual si cu solicitarea de despagubiri pentru prejudiciul cauzat prin eroarea celor doua institutii. In aceste conditii, este obligatia dvs. sa identificati macar numele persoanelor respective; daca nu le puteti afla si adresa, ii puteti cita prin publicitate.
Intr-adevar, legea 18/1991 spune clar ca nu se aplica procentul de reducere suprafetelor sub 1 ha...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 titluri de proprietate pe aceleasi suprafete rolex rolex In anul 2001 mi s/a reconstituit in baza Legii 1/2000 suprafata de 20 ha. Mi s/a intocmit Titlul de Proprietate si am inscris suprafata in Cartea ... (vezi toată discuția)
Mi-au gresit titlul de proprietate ContSters87904 ContSters87904 Buna dragii mei Ce ma fac, ce ma fac.... mi-au gresit titlul de prop. mi-au scris o suprafata mai mica ....mai mare nu puteau gresi:P, ce fac acum unde ma ... (vezi toată discuția)
Retrocedare emiliana emiliana 1. Tatal meu are act partaj din anul 1947 pentru casa si 28,8ha teren cu moara pe terenul respectiv si 5 ha padure. S-a emis de catre primarie -titlu ... (vezi toată discuția)