avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua!
Poti sa iei concediu fara plata imediat a doua zi dupa ce expira concediul de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani? Dar concediu de odihna? Daca se poate si un cadru legislativ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 9 Ianuarie 2012
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
O clarificare...in concluzie conform ccmnn fiind in concediu de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani se poate solicita inca 1 an concediu fara plata pentru cresterea copilului..... De exemplu daca in 1 noiembrie ar trebui reluata activitatea dupa expirarea concediului de 2 ani...se poate face o cerere la angajator prin care soliciti concediu fara plata pentru una doua trei luni....pana la 1 an? Concediu fara plata in acest caz nu se considera vechime in munca? multumesc.
1. De la 01.01.2011 nu mai avem CCMN ...

2. dupa revenirea din CCC , puteti solicita angajatorului acordarea unui CFP , a carui durata se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

3. CFP nu constituie vechime in munca ...
Va multumesc mult pentru clarificari ...dar cum stiu sau unde caut contractul colectiv de munca aplicabil....
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Ramona24, utilizator
Care este obiectul de activitate principal al angajatorului dvs? ....

Alte discuții în legătură

Metode de prelungire ccc Catalin__B Catalin__B Dupa concediul de crestere a copilului de 2 ani as dorii sa aflu daca-l mai pot prelungii cu inca un an,copilul fiind perfect sanatos,an in care nu doresc nici ... (vezi toată discuția)
Preaviz dat de companie in cazul unui preaviz dat de companie: ... SANTIER SANTIER Preaviz dat de companie In cazul unui preaviz dat de companie: 1. daca solicit CO si acestia nu il accepta (din x motive reale sau nu) pot fi obligati in ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Ant.alexandra Ant.alexandra Buna ziua, acuma se termina concediul de crestere copil si as dori sa obtin la firma Cfp fara sa lipsesc de acasa prea mult timp dar nu stiu cum sa il obtin ... (vezi toată discuția)