Dupa concediul de crestere a copilului de 2 ani as dorii sa aflu daca-l mai pot prelungii cu inca un an,copilul fiind perfect sanatos,an in care nu doresc nici un salariu doar sa-mi mearga vechimea si sa-mi pot creste bebelusul in continuare!Multumesc!
Daca ne luam dupa prevederile OUG nr.148/2005 sub incidenta carora ati intrat in CCC , avem:
Art. 6 ind.1. - (1) Persoanele care indeplinesc conditiile prevazute la art. 1 au dreptul la concediu fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului dupa primele 3 nasteri sau, dupa caz, dupa primii 3 copii ai persoanelor aflate in una dintre situatiile prevazute la art. 5 alin. (2).
(2) Durata concediului prevazut la alin. (1) este de 3 luni si se acorda integral, o singura data, fiecaruia dintre parintii firesti ai copilului sau, dupa caz, persoanelor prevazute la art. 5 alin. (2), in perioada pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv a varstei de 3 ani in cazul copilului cu handicap.
(3) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.
...
Aceasta situatie nu cred ca este aplicabila in cazul dvs ... asa ca nu va ramane decat sa solicitati un CFP potrivit art.54 C.mun., si anume : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.
Aveti grija ca perioada de CFP va afecteaza stagiu de cotizare .. parerea mea este ca mai bine vorbiti cu angajatorul sa va inceteze c.i.m. cu un articol care sa va dea posibilitatea sa intrati in somaj ... astfel , puteti primi indemnzatia de somaj , dar si sa va ocupati de copil in acelasi timp.