avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj sau stimulent de insertie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj sau stimulent de insertie?

Bunza ziua, am optat pentru CIC de un an, m-am intors la serviciu pana a implinit copilul un an, am depus la primarie dosaul pentru stimulent, acum angajatorul imi desfinteaza postul . Care sunt optiunile mele? Pot sa depun din nou dosar pentru CIC deoarece nu a impinit copilul 2 ani? O sa primesc in continuare stimulentul si pot aplica pentru somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:11, 21 Februarie 2012
1. OUG 111/2010 spune:

Art.2
...
(7) Optiunea beneficiarului prevazuta la alin. (1) se exprima in scris, pe baza de cerere, si nu poate fi schimbata pe parcursul acordarii drepturilor.

Art. 6
(1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art.2 alin.(1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.

(2) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.

2. Asadar daca ati optat pentru CCC pana la 1 an nu mai puteti sa schimbati optiunea dar puteti sa beneficiati de CFP pana ce copilul implineste 2 ani.

3. Eu va recomand sa intrati in somaj si sa benefciati de indemnizatia de somaj.

4. Pe timpul somajului nu puteti sa primiti stimulentul de insertie pentru ca indemnizatia de somaj nu neste un venit profesional impozabil.

5. Daca copilul nu a implinit 1 an puteti sa reluati plata indemnizatiei pentru CCC pana ce copilul implineste 1 an si apoi sa intrati in somaj indemnizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)
Intrerupere concediu crestere copil lauracatoi2006 lauracatoi2006 Am intrat in ian. 2012 in concediu crestere copil, iar cand am completat cererea de acordare a indemnizatiei la primarie, mi s-a spus ca optiunea pentru 1 an ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ionut4 ionut4 Buna ziua Doresc sa stiu daca pot sa renunt la stimulentul de insertie in favoarea concediului de maternitate.Mentionez ca am 7 luni de cand primesc ... (vezi toată discuția)