avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere concediu crestere copil

Am intrat in ian. 2012 in concediu crestere copil, iar cand am completat cererea de acordare a indemnizatiei la primarie, mi s-a spus ca optiunea pentru 1 an sau 2 ani trebuie facuta atunci si ca nu se mai poate reveni asupra ei. Am optat pentru 2 ani, cu indemnizatia minima de 600 lei, iar angajatorul meu intre timp a inchis firma, deci nu ma mai pot intoarce la fostul loc de munca. Intrebarile mele sunt:
- daca as gasi un alt loc de munca mai devreme de implinirea celor 2 ani, as mai beneficia de stimulentul acela de intrerupere al concediului de crestere a copilului pana la implinirea celor 2 ani (pentru ca, repet, mi s-a spus ca nu voi mai putea face modificari si ca daca voiam sa stau numai 1 an de exemplu, trebuia sa optez de la inceput pentru varianta aceasta)?
- daca da, are importanta ca nu ma intorc la acelasi angajator?
-cuantumul stimulentului este acelasi indiferent de venitul anterior sau de valoarea indemnizatiei de crestere a copilului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lauracatoi2006 , utilizator 08:29, 3 Octombrie 2012
1. - Nu mai puteti schimba optiunea initiala.
- Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani nu mai puteti sa primiti stimulentul de insertie.
- Puteti ramaneti in CCC pana copilul implineste 2 ani.
- Veti primi in continuare indemnizatia pentru CCC chiar daca firma s-a inchis.

2. Daca angajatorul a inchis firma luati legatura cu el sa va faca actele de concediere, cu art.65 din Codul muncii, si apoi mergeti la Agentia de Somaj sa va inregistrati pentru ca dupa terminarea CCC sa puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

3. Dupa CCC puteti sa reluati activitatea oriunde, la orice alt angajator.
Multumesc mult pentru raspuns, acum sunt lamurita. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mamica2013 mamica2013 buna ziua, am si eu o dilema cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere a copilului in sensul acordarii acesteia, pt ca eu fac un an de zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pana la 1 an sau 2 ani AndreeaCostea87 AndreeaCostea87 Buna ziua! As avea si eu 3 intrebari daca ma puteti ajuta, va rog: 1) daca optez pentru 1 an pt. CCC si vreau sa ma intorc la serviciu mai devreme si gasesc ... (vezi toată discuția)