avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu crestere copil pana la 1 an sau 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu crestere copil pana la 1 an sau 2 ani

Buna ziua! As avea si eu 3 intrebari daca ma puteti ajuta, va rog: 1) daca optez pentru 1 an pt. CCC si vreau sa ma intorc la serviciu mai devreme si gasesc ca firma s-a inchis mai pot sa optez pt. ceva sau se pierde indemnizatia de crestere definitiv?; 2) daca ma intorc mai devreme de 1 an si lucrez cu 2 ore (norma partiala) indemnizatia va fi aceeasi pt. cresterea copilului si se mai acorda acei 500 lei de Stat? 3) daca optez pt. 1 an CCC si ma-ntorc mai devreme la serviciu, acei 500 lei dati de stat se primesc pana la implinirea de un an al copilului sau implinirea a 2 ani ? Va multumesc pt. lamuriri! Sa aveti o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:29, 28 Iunie 2012
1. Puteti reintra in CIC
2. Ce bine ar fi......... Nu este chiar asa de roz. Nu veti mai avea indemnizatia ci doar salariul si cei 500 lei;
3. Ii primiti pana in ziua cand se termina CIC.
1. - Mai intai va interesati daca firma s-a inchis si apoi reluati activitatea.
- Daca firma nu mai exista atunci puteti relua activitatea la alta firma si veti primi stimulentul de insertiede 500 lei lunar.

2. Daca reluati activitatea (chiar si cu 2 ore pe zi) va inceta plata indemnizatiei pentru CCC si veti primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar.

3. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an veti primi stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru angajatii part-time chirea chirea Buna ziua ! va rog mult sa ma ajutati si pe mine deooarece am nevoie de cateva informatii la perioada ce ma astepta ! sunt angajata de 2 ani la o firma ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)