Buna ziua, acuma se termina concediul de crestere copil si as dori sa obtin la firma Cfp fara sa lipsesc de acasa prea mult timp dar nu stiu cum sa il obtin fiindca trebuie mentionat motivul pt acesta si pare stupid sa trec in cerere pentru ingrijirea copilului si motive personale. Care este mai exact procedura pentru obtinerea acestui concediu? Trebuie sa ma intorc la servici si abia apoi sa astept un timp sa vedem daca se aproba? Ceea ce ma intereseaza este sa nu lipsesc de acasa prea mult timp. Si dupa concediul acesta de crestere as putea sa imi dau lichidare la zi? Multumesc
Buna ziua,
De ce sa para stupid, ca doriti sa petreceti mai mult timp cu copilul?!?
Mergeti la munca si discutati cu angajatorul.
In Regulamentul intern ce scrie legat de acordarea cfp?
Nu stiu exact ce scrie in regulamentul intern legat de cfp fiindca este prima data cand doresc asa ceva in special dupa ccc. Nu pot vorbi cu angajatorul ci numai cu doamna de la personal Nu am cum sa discut cu cineva superior si nu stiu exact la cine sa ma adresez, este o fabrica, eu eram la control, aveam sefa de grupa, maistra, sefa de la calitate, etc Poate managerul firmei nu se ocupa cu asa ceva...
Art. 153 C.mun.
(1) Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Prin urmare , verificati in contractul colectiv de muncă aplicabil sau in regulamentul intern care este durata maxima a CFP care se poate acorda la nivel de angajator.
Cererea se adreseaza directorului/administratorului societatii si se poate depune la Serviciul de Resurse Umane ... atentie ca trebuie sa va interesati de rezolutia pusa pe cerere.