avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fără plată vs. concediu de odihnă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fără plată vs. concediu de odihnă

Bună ziua
Dacă mai am câteva zile de CO ,dar vreau sa le mai păstrez,pot lua între timp 1,2 zile pe luna de CFP pt rezolvarea unor probleme?
Sunt pensionar de gradul 3
Cum se procedeaza?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2024
mariacrisss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 1 Octombrie 2024
Buna ziua

Da, numai daca si angajatorul e de acord.

Procedati ca si in cazul CO. Faceti o cerere in acest sens, fie catre superiorul ierarhic, fie catre departamentul de resurse umane.

Articolul 153 din Codul Muncii
(1) Pentru rezolvarea unor situații personale salariații au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati in Regulamentul Intern cum se procedeaza cu acordarea concediilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata Ant.alexandra Ant.alexandra Buna ziua, acuma se termina concediul de crestere copil si as dori sa obtin la firma Cfp fara sa lipsesc de acasa prea mult timp dar nu stiu cum sa il obtin ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu canto canto buna ziua-va rog sa imi spuneti care este numarul maxim de zile pe care il poate solicita un angajat pentru \\"concediu fara salariu\\"? (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Alina 2778 Alina 2778 Cat timp imi pot lua concediu fara plata si ce se intampla cu contractul de munca dupa ce expiră perioada de concediul fara plata? (vezi toată discuția)