avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... abuz politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

abuz politia rutiera

Buna ziua,

As dori sa adresez si eu o intrebare pe forum.
In data de 05,10,2011 am fost oprit de un agent de politie care se deplasa in fata mea la aprox 500 de m spunandu-mi ca am depasit pe linia continua o masina aflata intre mine si masina politiei.
Mentionez ca el a afirmat ca a vazut asta in oglinda retrovizoare aflandu-se pe acelasi sens de circulatie cu mine.
Martorul adica cel pe care l-am depasit a spus ca el nu a vazut ca eu l-as fi depasit pe linie continua si cu asta politistul la lasat sa plece dupa care mi-a intocmit proces verbal si mi-a ridicat permisul.
eu m-am dus la politie si am facut reclamatie de abuz in serviciu din partea politistului.
Intrebarea este daca credeti ca am vreo sansa ca aceasta sa se rezolve in mod favorabil si sa mi-se faca dreptate?
Procesul verbal o sa il contest in instanta in mod normal.
Pentru a fi sanctionat politistul trebuie,mai intai,sa aveti castig de cauza la contestatia ce o veti depune la instanta.Va trebui sa dovediti cu martori.
Verificati daca in procesul verbal de contraventie agentul constatator a mentionat punctul dvs.de vedere(obiectiunile dvs.).
Dreptate vi se poate face doar in instanta,nu la conducerea organului de politie care,in mod sigur,ii va da crezare propriului angajat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Ar trebui sa le luati pe rand.
Mai intai, rezolvati favorabil in instanta plangerea contraventionala, anulati PV de sanctionare, (ar fi bine daca ati putea proba cu martori acest aspect), iar hotararea definitiva si irevocabila o atasati la sesizarea de abuz in serviciu al politistului.
In conditiile in care vi se va respinge plangerea contraventionala in instanta, nu aveti nici o sansa cu sesizarea de abuz.
Va multumesc pentru raspuns.
Contestatia la procesul verbal o sa pot sa o fac doar dupa ce imi parvine prin posta deoarece am refuzat sa-l semnez.
Procesul verbal am refuzat sa il semnez si el a scris acolo ca nu am obiectiuni si a chemat un om sa semneze ca am refuzat sa semnez la randul meu procesul verbal.
Buna ziua,

ideal ar fi sa aveti un martor care sa vina si sa confirme cele afirmate de dvs. este singura dvs. sansa.

Zi buna,
Avocat Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Apel snuau 112 - intre abuz si alertare falsa (3 apeluri) ContSters83715 ContSters83715 Mama mea a sunat noaptea la 112 pentru ca politistii sa potolesca muzica de la vecini. La primul apel - nu s-a simtit nici o diferenta in muzica. La al doilea ... (vezi toată discuția)
Expertiza sonometrica - martor cu forta ContSters83715 ContSters83715 Daca vecinul refuza sa semneze o expertiza sonometrica platita de mine si nu am martor ca a refuzat, pot sa chem politia sa constate ca a refuzat ? oare va ... (vezi toată discuția)