avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Forma de organizare pentru deþinãtorul unui ...
Discuție deschisă în Traduceri

Forma de organizare pentru deþinãtorul unui certificat de traducãtor în domeniul de literaturã

Buna ziua,
As dori sa stiu daca pot sa ma declar la Administratia fiscala ca traducator de literatura pe baza Certificatului emis de Ministerul Culturii, deci fara sa am autorizatia de la Ministerul Justitiei.
Cel mai recent răspuns: dariad , utilizator 15:58, 18 Iulie 2013
Conform OUG 44/2008, activitatea traducatorului care nu poseda o autorizatie emisa de MJ se pare ca este clasificata ca fiind "activitate economica" ce necesita inregistrarea la Registrul Comertului.
Astfel, pentru celelalte activităţi de traducere, care nu includ traduceri judiciare, este aplicabil regimul juridic comun în cazul prestării de activităţi economice independente, adica: înmatricularea în registrul comerţului într-una dintre formele prescrise de lege (persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială).
[ link extern ] /
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ] /
L.C.

Multumesc.:)
Am dat cam tarziu de acest fir. Ca traducător numai de literatură puteţi face un contract de colaborare cu edituri şi apoi declaraţi veniturile pe formularul de la fisc, ca venituri din drepturi de proprietate intelectuală/drepturi de autor. Va vor lamuri cei de acolo. NU AVETI NIMIC DE-A FACE CU ACTIVITATI ECONOMICE!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa fiu pfa MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Detin certificat de traducator tehnic si vreau sa infiintez PFA. Am fost la Finante si mi-au zis ca profesie liberala este doar traducatorul ... (vezi toată discuția)
Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)
Obtinere atestat de traducator sonika sonika Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca am terminat o facultate de profil limbi straine-engl-franc; si doresc sa fac traduceri dar nu juridice, unde ar trebui ... (vezi toată discuția)