avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda parcare

Buna ziua,
As vrea sa stiu ce trebuia sa fac in situatia in care am parcat intr-o statie de autobuz, dar nu am fost amendata de politia care mi-a cerut actele, ci de o firma de paza care se ocupa cu ridicarea autovehiculelor ce sunt parcate in locuri interzise.
Mai exact agentul de politie care s-a recomandat , a venit iimpreuna cu agentii de la firma de paza si ridicari masini , mi-a cerut documentele de identificare respectiv permisul, buletinul si talonul masinii si mi-a adus la cunostinta amenda pe care tb sa o platesc pt parcarea in statie .Tot el mi-a sugerat ca ar fi mai bine sa platesc taxa de ridicare masina in valoare de 50 ron , ( deorece agentii de la firma de paza s-au apucat sa-mi " sigileze masina pentru ridicare").
Ideea e ca agentul de politie a plecat cu actele mele la masina agentilor de paza si a trimis apoi pe unul din agenti, care a venit cu o casa de marcat fiscalizata si cu actele mele si care m-a intrebat daca sunt de acord sa platesc aceasta taxa pe loc sau sa platesc amenda data de politist ???
Concluzia e ca am platit acea taxa pe loc pentru care am primit un bon fiscal pe care scria " taxa deblocare roti" si am scapat fara ridicarea masinii....
E corect asa ceva ? pot face ceva pentru contestarea acestei taxe? mentionez ca nu am semnat nici un act , dar cred ca am fost fotografiata de unul din agentii de la firma de paza.( avea un aparat foto cu care fotografia masinile parcate)...:(
Cel mai recent răspuns: Roxana Zbarnea , Avocat 16:24, 11 Septembrie 2008
De contestat taxa ,nu se poate. In situati in care ati fi semnat vreun proces verbal de contraventie, ati fi putut face plangere in termen de 15 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare masina alina.c alina.c Sunt din Timisoara si in saptamana dinaintea Floriilor m-am confruntat cu o situatie care mi-a lasat un gust foarte amar, si anume: Am parcat intr-o statie ... (vezi toată discuția)
Amenda de parcare in spatiu privat silviubb silviubb Am parcat masina intr-un spatiu privat. Agentul de paza a spus ca pot sa las masina 1-2 minute in locul respectiv. Cand m-am intors la masina (dupa circa 8 ... (vezi toată discuția)
Blocarea roților autoturismelor în parcarea kaufland Laurwentiu Laurwentiu Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri ... (vezi toată discuția)