avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Amenda de parcare in spatiu privat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Amenda de parcare in spatiu privat

Am parcat masina intr-un spatiu privat. Agentul de paza a spus ca pot sa las masina 1-2 minute in locul respectiv. Cand m-am intors la masina (dupa circa 8 minute) am gasit masina blocata. Seful firmei de paza (altul decat cel care mi-a spus sa las masina acolo) mi-a cerut pentru deblocare 100 lei. (conform regulamentului de ordine interioara pe care nu-l vazusem si nu-l semnasem evident). Erau argumente sa platesc amenda si argumente sa nu o platesc (acordul agentului de paza si faptul ca pe zona respectiva nu era semn de parcarea interzisa). Cert este ca au vrut sa-mi ia banii fara sa-mi dea niciun document justificativ.

La insistentele mele (care au culminat inclusiv cu chemarea politiei) tot nu mi-au dat un document fiscal - dar mi-au dat un PV in care se obliga sa-l elibereze in urmatoarea zi. Pana sa vina politia au mers la intimidare ca daca nu platesc fara document justificativ nu imi deblocheaza masina nici daca platesc ca in regulamentul de ordine interioara nu e prevazut un termen de deblocare odata platita taxa de deblocare.
Eu m-am revoltat intrucat am platit suma solicitata prin regulamentul de ordine interioara - si tot eu trebuie sa mai fac un drum sa-mi ridic chitanta.

Stiu ca problema tine mai mult de nerespectarea regimului fiscal (adica bani luati la negru) dar ma intereseaza unde ma pot adresa in continuare.

Alte discuții în legătură

Blocare roata masina in spatiul privat Dragos1981! Dragos1981! Buna ziua, in cursul zilei de ieri am avut o intalnire in Sema Park Bucuresti, loc unde parcarea este cu plata. Deoarece am parcat pe un loc liber care era ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș dori un sfat avizat, întrucât părerile sunt ... Liviu 1969 Liviu 1969 Bună ziua! Aș dori un sfat avizat, întrucât părerile sunt împărțite și oriunde m-am interesat nu am reușit să primesc un răspuns concret. Ieri ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare dinuclaudia dinuclaudia Buna ziua, As vrea sa stiu ce trebuia sa fac in situatia in care am parcat intr-o statie de autobuz, dar nu am fost amendata de politia care mi-a cerut ... (vezi toată discuția)