avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocare roata masina in spatiul privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocare roata masina in spatiul privat

Buna ziua, in cursul zilei de ieri am avut o intalnire in Sema Park Bucuresti, loc unde parcarea este cu plata.

Deoarece am parcat pe un loc liber care era al unei firme din acest spatiu la revenirea la autoturism am gasit roata blocata.

Am discutat cu agentul de paza care mi-a spus de achitarea unei taxe de 50 de lei.

De ce consider eu acest fapt abuziv din partea conducerii Sema Park.

1. Scrierea regulamentului de ordine interioara la intrarea in Sema Park intr-o pozitie total imposibila de citit, respectiv partea dreapta a barierei.
2. Scrierea destul de mica pentru a vedea o persoana de la distanta de 3-4 metrii
3. Barierea nu mergea la acel moment si nu am fost oprit de nimeni sa fiu directionat spre locurile unde am voie sa parchez.
4. Nu este notat regulamentul de ordine interioare in alt loc decat la intrare.
5. Cele 15 puncte ale regulamentului de ordine interioara nu pot fi citite de o persoana in momentul in care trece cu masina prin bariere decat daca opreste si tine in coloana in spatele lui alte masini timp de minim 1 minut sa citeasca tot regulamentul.

Intrebari:

1. Privarea folosirii bunului meu propriu nu reprezinta o infractiune?
2. Respectarea proprietatii private in Romania se face cu sechestrarea de bunuri sau cu mutarea lor din spatiul privat?
3. Ce se intampla daca refuzam plata taxei de 50 de lei pentru deblocare? Imi sechestrau masina pe termen nelimitat? Este legal?
4. De ce nu au demontat masina si sa o vanda pe Olx? Sau de ce nu sechestreaza oameni?
5. Corect nu este sa se cheme politia in acest caz sa se constate infractiunea?

Astept opinii cu legi in acest caz.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Cum reacționăm la abuzul blocării roților de către agenții de pază ai magazinelor? iriholo iriholo Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in parcarea unui magazin mi-am lasat masina vreo ... doiac doiac Buna seara! In parcarea unui magazin mi-am lasat masina vreo 4 ore, mai mult decat permitea regulamentul magazinului. Am gasit roata blocata. Am sunat la ... (vezi toată discuția)
Blocare roti profi RazvanG91 RazvanG91 Buna, Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns ... (vezi toată discuția)