avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum reacționăm la abuzul blocării roților de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum reacționăm la abuzul blocării roților de către agenții de pază ai magazinelor?

Ce demersuri se pot face contra blocarii abuzive a rotilor la supermarket dupa 10 min de petrecut la cumparaturi? Am parcat unde parcau de obicei alte masini fara sa vad nici o avertizare. Nu deranjam pe nimeni, nu blocam nimic. Efectiv am fost lasata ca si altii sa parchez apoi vânată de agentii unei firme angajate de Lidl chipurile sa faca ordine. in realitate nu fac nimic decat ca vaneaza fraieri care nu observa panourile mici scrise tern, nelizibil.

Politia la sesizarea scrisă a raspuns in ciuda dovezilor edificatoare pentru abuz, poze, bon, chitanta, ca pot face ce vor in parcarea lor, sa mi se blocheze masina, desi nu am facut nimic cu rea intentie si niciun prejudiciu. Sub obladuirea supermarketului si cu acordul politiei, firma de pază fileaza potentiale victime, le lasa sa parcheze, le blocheaza roata si ii taxeaza.

Pe mine m au taxat inafara orelor de program. Nu a contat nici asta. Mi se pare un abuz si o forma de haiducie, te las sa intri pe proprietatea mea, tu vii ca sa cumperi, eu te urmaresc sa gresesti, nu vezi sau nu stai sa citesti panourile, unde oricum nu e clar, apoi te blochez si taxez.

Au predilectie la femei singure si persoane mai in varsta urmarite pe camere. Asa s a nascut o noua sursa de venituri nemuncite pentru unii, taxarea celor grabiti si neatenti, nu conteaza ca stau putin si nu dersnjeaza pe nimeni, locul e lat si nici un semn de parcare sau stationare interzisa vizibil. Oricum zona e pliiina de masini si pica din cand in cand cate o victima!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa imi fie cu iertare, dar nu inteleg anumite aspecte.
Din postarea dvs reiese ca magazinul era inchis.


Pe mine m au taxat inafara orelor de program.


Apoi, imi pun urmatoarea intrebare: unde ati parcat, mai exact? De regula, parcarile au locurile de parcare bine delimitate. Ori in marea majoritate a cazurilor de roti blocate, masina era oprita in orice alt loc decat spatiul destinat parcarii. (din postare, deduc ca ati lasat masina in parcare, fara a va incadra intr-un loc delimitat).


Nu deranjam pe nimeni, nu blocam nimic.


Luand in considerare ca, in esenta, parcarea unui supermarket este proprietate privata, conducerea acestuia are dreptul de a stabili reguli de utilizare a parcarii.
Din cate stiu, exista un regulament al parcarii, afisat la intrare, exista un istoric extrem de cunoscut al cazurilor de roti blocate in parcarile Lidl si, totusi, nu se schimba nimic (apar noi oameni care se trezesc in situatia asta). Pana la urma, intr-o lume civilizata, regulile exista pentru a defini o ordine, iar cei care nunle respecta, suporta consecintele.
Din punctul meu de vedere, puteti face o reclamatie adresata conducerii magazinului si, cu raspunsul primit, sa va indreptati catre politie. Insa, luand in considerare statutul privat al parcarii, ma tem ca nu veti avea sanse reale de izbanda.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simplu. Nu mai parcati acolo pe proprietatea altuia.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatiul parcarii e public privat si respecta Legea circulatiei.Regulamentul e ptr angajati.Activitatea e ilegala:abuz,sechestrare de bunuri,incalcare norme GDPR,firma de paza nu poate folosi datele dvs.,firmele de paza nu sunt acreditate pentru asemenea activitati

Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
La politie serviciul avizari firme paza faceti o sesizare si precis se va solutiona cazul probabil prin incheierea unei medieri
Este nepermis sa blocheze rotile fara a va avertiza verbal in momentul in care ati oprit
5 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util

1) o proprietate privata, apartine proprietarului sau;
2) proprietarul decide si dispune liber de modul in care va exploata proprietatea sa;
3) chiar cand o proprietate privata este pusa la dispozitia publicului intr-un scop precis, utilizatorii trebuie sa se conformeze regulilor si regulamentelor de utilizare;
4) necivilizatii care nu stiu sa respecte regulile si regulamentele afisate vor putea fi blocati si vor trebui sa plateasca contravaloarea necivilizatiei si proastei lor cresteri.

Mai precis, ati utilizat o proprietate privata ca si cum ati fi fost pe propria dvs proprietate (ati parcat masina in afara orelor de deschidere al magazinului, parcarea magazinului fiind deschisa publicului strict pe perioada de deschidere a acestuia).

Politia nu are mandat pt a interveni pe o proprietate privata decat in cazuri precise, cazul de fata nu prezinta nici o caracteristica necesara pt a justifica o interventie a politiei.
Pe proprietatea ta, regulamentele tale se aplica nu numai salariatilor ci si utilizatotilor, daca nu le convine, vale (in latina)!

Concluzie: cand iti permiti sa utilizezi bunul altuia ca si cum ar fi propria tarla, cei lezati au dreptul sa va puna la plata.
Cine nu stie sa respecte dreptul altuia invata ce insemna civilizatia deschizand punga!

Ultima modificare: Duminică, 4 August 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Blocare roti profi RazvanG91 RazvanG91 Buna, Am o intrebare referitoare la legalitatea blocarii rotilor pe care am observat ca o desfasoara tot mai multe supermarketuri. Pe scurt, aseara am ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)