avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... anvelopare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

anvelopare termica

A aparut legea scutirii timp de 7 ani de impozit ptr anveloparea termica a apartamentelor?
Ce acte sunt necesare?
Cel mai recent răspuns: peugen , utilizator 19:17, 2 Noiembrie 2011
Legea exista de cativa ani din cate stiu. De retinut ca nu va puteti anvelopa apartamentul individual.
DESPRE CE LEGE ESTE VORBA?
Ce acte trebuie ptr a beneficia de scutire?
Ce spune legea?
Codul Fiscal
(8) Consiliul local poate acorda scutire de la plata impozitului pe clădiri sau o reducere a acestuia pe o perioadă de minimum 7 ani, cu începere de la data de întâi ianuarie a anului fiscal următor finalizării lucrărilor de reabilitare, pentru proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinţe şi ai imobilelor care au executat lucrări de intervenţie pe cheltuială proprie, pe baza procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, întocmit în condiţiile legii, prin care se constată realizarea măsurilor de intervenţie recomandate de către auditorul energetic în certificatul de performanţă energetică sau, după caz, în raportul de audit energetic, astfel cum este prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 158/2011. (în vigoare de la 1 oct. 2011)

Vedeti daca Consiliul Local vrea sa acorde astfel de scutiri.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
cititi si articolul pe pe site-ul
[ link extern ]
la articolul "I.", paragraful 9. gasiti ceea ce va intereseaza
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters62736, utilizator
Adica asta:
(9) Persoanele fizice şi/sau juridice române care reabilitează sau modernizează termic clădirile de locuit pe care le deţin în proprietate, în condiţiile Ordonanţei Guvernului nr. 29/2000 privind reabilitarea termică a fondului construit existent şi stimularea economisirii energiei termice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 325/2002, sunt scutite de impozitul pentru aceste clădiri pe perioada de rambursare a creditului obţinut pentru reabilitarea termică, precum şi de taxele pentru eliberarea autorizaţiei de construire pentru lucrările de reabilitare termică.

Alte discuții în legătură

Aplicare legea 158/11.07.2011 cojocar cojocar Buna, poate sa-mi spuna cineva ce trebuie sa faca proprietarul unui apartament care a realizat pe cheltuiala proprie reabilitarea ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit iris9 iris9 Buna seara. Am o casa la tara, careia i-am izolat de curand peretii exteriori si am schimbat tigla de pe casa deoarece cea veche era deteriorata. Pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe locuinta flo72 flo72 Buna ziua, Locatarii din blocul meu au decis ca in 2015 sa facem reabilitarea termica a blocului (polistiren exterior) si audit energetic, cu o firma ... (vezi toată discuția)