avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

am de trecut pe mine 1 ha de teren arabil
care sunt costurile si demersurile pe care trebe efectuate
titularul a decedat acum o luna
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:31, 5 Octombrie 2011
faceti taxa de succesiune, la notariat sau la instanta.
Cum aveti de trecut pe dvs? Explicati mai detaliat.

Inteleg ca aveti de mostenit de la un defunct un teren. Pentru a putea intra in posesia lui trebuie sa dezbateti succesiunea cu ceilalti mostenitori la un notar din localitatea de domiciliu a defunctului.

Later edit: Ce e aia „taxa de succesiune”, am citit de mai multe ori expresia aceasta si nu inteleg de unde a venit?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
care este suma la 1 ha teren
onorariul nu se face la 1 hectar de teren ci la intreaga valoare a mostenirii. Plata onorariului se va face in functie de cota parte a fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea unui teren arabil - mai multi mostenitori Isleman Isleman O sa incerc sa explic cat mai simplu . [b]Mostenirea[/b] : un teren de 2 HA arabil in zona rurala. [b]Proprietarul[/b] :decedat in 2008. Terenul a fost si ... (vezi toată discuția)
Tarife notariale, mostenire iove iove Care sunt tarifele practicate de catre notari la efectuarea unei sucesiuni notariale? (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)