avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere martor. IUP?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere martor. IUP?

Un martor a primit citatie de la politie pentru audiere. Acest lucru inseamna ca a inceput urmarirea penala?

Partea vatamata nu a primit nici un raspuns, daca s-a inceput sau nu urmarirea penala.
Cel mai recent răspuns: valyd11 , utilizator 09:38, 9 Octombrie 2011
Nu neaparat. Dosarul se poate afla in faza de cercetare.
monetan dosarul este in faza de cercetare,...ulterior daca exista probe se incepe urmarirea penala.Indiferent de decizie martorul va fi instintat
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2011
ContSters224434, utilizator
Intreb deoarece martorul a depus deja o declaratie la politie. Acum a primit citatie pentru "audiere". Era necesar chemarea de mai multe ori in faza "cercetarilor" ?
Da,se pot face audieri repetate daca este necesar pt finalizarea anchetei penale.
Declaratia data in calitate de martor demonstreaza ca inca are aceasta calitate .
Daca sunt fapte care il incrimineaza se poate extinde urmarirea penala si impotriva lui , daca nu , nu are de ce sa isi faca griji pentru ca in vedere aflarii adevarului , pentru o mai buna administrare a jurititiei poate fi chemat in calitate de martor , de cate ori este necesar

Alte discuții în legătură

Prezenta la proces Agentevil Agentevil Ce se poate intampla daca nu ma prezint la un proces penal in stare de apel unde sunt chemat ca martor?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si nu am ... (vezi toată discuția)
daca nu ma prezint andrei856 andrei856 buna as vrea sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la un proces in calitate de martor.am fost chemat la procuratura si atunci mi sa spus ca sunt cercetat ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a da declaratie la politie honeybee honeybee Am fost citata intr-un un dosar penal si refuz sa ma prezint sa dau declaratie la politie. Care ar putea fi urmarile? (vezi toată discuția)