avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... viciu imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

viciu imobil

Buna seara!
In vederea achizitiei unui imobil, am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare (cf vechiului cod civil) si am primit acceptul proprietarului de a incepe reparatiile. Dupa efectuarea unor lucrari am observat ca imobilul era afectat de vicii ascunse.
In vederea anularii promisiunii de vz-cump,
1.ce ar putea sa mi se impute pt ca am efectuat o serie de lucrari?
2.care se considera a fi momentul de la care incepe sa curga termenul de prescriere: data constatarii viciului sau data instiintarii proprietarului?
3.care este perioada de prescriere a raspunderii promitentului vanzator?
4. prevederile carui Cod civil se aplica?
In speranta ca imi veti putea raspunde, va multumesc pentru timpul acordat.

Alte discuții în legătură

Exonerare evictiune danieldar danieldar Buna ziua, doresc sa cumpar un imobil detinut de banca, care a fost dobandit prin dare in plata. Problema e urmatoarea, la draftul pe care l-au redactat ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans " prima casa" dragomirv dragomirv Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie dificila si am nevoie urgenta de indrumarea unei persoane avizate. Intentionand sa cumpar un imobil prin programul ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare / cumparare prima casa mihaiemil mihaiemil Buna ziua, Introducere: Eu ca vanzator am facut un antecontract pentru vanzarea unui apartament, cu un cumparator care doreste achizitia prin prima casa. ... (vezi toată discuția)