Lucrez intr-o institutie a statului, ca functionar public , mai precis politist local. In timp ce-mi efectuam serviciul de patrulare , {spre norocul sau ghinionul meu} de pe o cladire s-a desprins tencuiala care includea si o caramida de dimensiuni apreciabile. Pana aici nicio problema. Problema a inceput cand ,caramida a cazut exact in capul meu!!!. Dupa cateva secunde {in care am fost inconstient din cauza loviturii} m-am deplasat la spital pt. ingrijiri. Am fost internat pt. investigatii {tomografie , etc} Am primit concediu medical!!!. In contractul colectiv de munca , {pe care eu nu l-am vazut , dar am auzit} se stipuleaza faptul ca persoana care are 1{una} zi concediu medical pierde niste drepturi salariale, pe toata luna in curs,dar nu face referire la un eventual accident de munca. Sefii mei m-au "" INVATAT"" sa las asa ca oricum nu am ce face,, si ca as prejudicia institutia , mai ales ca imobilul din care a "aterizat" caramida apartine de PRIMARIE!!! Fata de cele aratate mai sus as dori sa stiu daca ma incadrez la accident de munca, ce pot face in acest sens{pe cine sa anunt} si daca pot sa actionez in instanta ,deoarece eu cred ca pe buna dreptate sunt nedreptatit, si cu capul spart si fara bani.Cu respect ............ si multumesc anticipat!!!
Erati in timpul serviciului , patrulare , dupa cum afirmati si dvs , deci este petrecut in acest rastimp si este accident de munca in intelesul legii.
Acestea sunt ,iertata-mi fie exprimarea, "vrajeli" pentru ca primaria sa nu se inregistreze cu accident de munca.
Daca doriti sa actionati pe acest aspect , formulati o sesizare la organele de protectia muncii teritoriale.
Accident de munca
coris2018
Buna ziua. Va scriu un caz petrecut de fratele meu care a lucrat in deplasare in Bulgaria pe un santier. El sustine ca lucrand acolo..s -a lovit f tare la ... (vezi toată discuția)