Buna ziua. Va scriu un caz petrecut de fratele meu care a lucrat in deplasare in Bulgaria pe un santier. El sustine ca lucrand acolo..s -a lovit f tare la cap..motiv ptr care n a spus nimanui de lovitara de neatentie sub acel echipament. Ulterior unde a fost cazat ,a fost gasit jis inconstient pe spate cu capul spart. Colegii n au chemat ambulanta ca nu stiau limba. Venind in tara..n au spus familiei decat dupa 2zile ca are o problema si sa l verificam ca nu raspunde la tf. El era cu dureri cumplite,...a fost chemata ambulantă..internat 3 sapt,devia..lua padtile aiurea. S a sezizat de la Ssm...nu putea sa i ia declaratie..k era aiurit. S a declarat de catre acel coleg care sutinea ca l a gasit inconstient si atât. Gata medical acc de munca..dupa o saptamana..fratele si a revenit si a inceput versiunea cu lovitura..cei din firma..k mint! Asta era in 1 dec 2017/ astazi ianuarie 12,se face presiune de catre firma...sa mearga sa i schimbe medicalul....k nu e accident de munca! Ce urmari are daca face ce i se cere,avind in vedere ca nu e apt de munca,n a suportat interventie chirurgicală,dar unde a avult lovitura..nu aude bine si vederea e dulba! Oare gresim ,sa lasam capul jos..sa facem ca firma? E posibil in 5 luni sa faca operatie la ochi! Cine ne adigura medicale si pe ce baza daca schimba incadrarea?!
Nu precizati daca fratele dvs. a lucrat cu contract individual de munca sau la negru, daca este angajat la o firma din Bulgaria sau la o firma din Romania care l-a trimis sa lucreze in Bulgaria.
Daca nu era angajat cu CIM la o firma din Romania, nu are drepturi conform legislatiei romanesti.
Ceea ce sustine fratele dvs. trebuie sa poata fi dovedit cu documente si/ sau imagini si/ sau martori pentru ca evenimentul sa poata fi inregistrat ca AM. Daca nu a anuntat angajatorului, evenimentul produs, sansele de inregistrare ca AM sunt reduse.
Daca s-a sesizat ITM (cine a sesizat si in baza a ce documente ?!) in scris, cu nr. de inregistrare/ data, in urma anchetei efectuate, ar trebui sa primeasca o notificare scrisa de la ITM cu rezultatul anchetei.
Nu mai scrieti prescurtat. Incercati sa scrieti fluent pentru a se intelege ce doriti sa comunicati.