Salut ! Anul trecut in aprilie am condus un autoturism cu numerele rosii expirate, si am fost oprit de organe , mi au luat permisul si mi au dat dovada de conducere provizorie ,in fiecare luna am prelungit o pana in martie 2011 cand am uitat ca imi expira si m au oprit iar organele dovada mea fiind expirata ....mi au dat dovada la dovada si dupa 2 3 luni in care mi am prelungit dovada a 2 mi au zis ca pana se solutioneaza dosarele am permisul de conducere suspendat !Suntem in octombrie vreau si eu sa stiu ce este de facut ...cat sa mai astept ?
Neavand dovada la al doilea control ati savarsit infractiunea de conducere a unui autovehicul fara permis , astfel ca vi se va intocmi dosar penal si pentru aceasta fapta.
Pedeapsa este de la 1 an la 5 ani inchisoare , conform art.86/1 din OUG nr.195/2002.
In aceasta situatie ati devenit recidivist.
Permisul de conducere a fost suspendat in vederea anularii.
Recomandarea este sa recunoasteti fapta savarsita , atat la urmarirea penala , cat si cercetarea judecatoreasca , situatie in care limitele pedepsei vor fi reduse cu 1/3.
Este posibil sa vi se aplice o pdeapsa cu suspendare sau cu suspendare sub supraveghere.
Permisul de conducere va fi anulat ,urmand (daca vi se va aplica pedeapsa cu suspendare in una dintre modalitatile aratate mai sus) sa puteti inainta dosarul pentru redobandirea acestuia , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a sentintei de condamnare