avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prins cu permisul pentru numere rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prins cu permisul pentru numere rosii expirate

Buna ziua, sunt sofer de aproape 3 ani si nu am avut nici un antecedent penal pana la data de 15 martie cand am fost prins in orasul bacau ca masina personala avand numere rosii de inmatriculare expirate de o zii, nestiind acest lucru crezand ca mai am inca o zii de circulat uitandu-ma pe asigurare ,am fost la sectia de politie ,am dat declaratie mi a facut proces verbal dupa care mi a dat o dovada de 15 zile cu drept de prelungire pana la incheierea procesului.
Dupa am plecat in strainatate timp de 4luni dupa care am revenit inapoi in tara pe data de 1.06.2012 si pe data de 3 ma m urcat sa conduc si intr o localitate din jud vrancea in padure pe dj 11 ma prins prins cu permisul suspendat si si dovada expirata,la care mi sa intocmit al doilea dosar.
La ce ma pot astepta ????????????????? Mi se anuleaza permisul de conducere sau se poate rezolva si fara sa mi se anuleze permisul ???????????
Multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra ,o zii buna va doresc.
Cel mai recent răspuns: claudiuionel , utilizator 13:05, 9 August 2012
Conform art. 86 alin. 2 din OUG 195/2002 conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.

se poate sa mi anuleze permisul sau as rezolva cu un avocat bun sa mi de a o amenda si sa mi dea permisul inapoi .Poate va ti mai intalnit cu asemena cazuri .Multumesc mult
trebuia sa urmaresti primul dosar ai fost un pic neinteresat. o puteai rezolva de prima oara ! iti trebuie un avocat bun . posibil sa iei o amenda administrativade la procuror dar sa nu antecedente ..(detentie) si mai multe conditii . succes !
Sunt trei infractiuni:
-pentru nr rosii expirate:- conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat;
- conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu nr false de inmatriculare;
- pentru permis - conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avand permisul suspendat

Este greu de crezut ca in situatia de fata va veti alege doar cu o amenda.
Mai mult ca sigur pedeapsa cu suspendare si anularea permisului de conducere.
Infractiuni din codul rutier:
Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.
Art.86. - (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Cazuri de anulare a permisului:
Art.114. alin.1 din O.U.G 195/2002
# itularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
# titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);
# titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal;
# permisul de conducere a fost obţinut cu încălcarea normelor legale, situaţie constatată de instanţa competentă;
# permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, atunci când acesta a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă.

Alte discuții în legătură

Dosar penal pt conducerea pe drumurile publice a unui auto cu permis necorespunzator bobonrone bobonrone Buna ziua! In data de 18-12-2013 am fost prins conducand un ansamblu de vehicule(auto si remorca) cu masa maxima autorizata 5060 kg( 2060 kg auto,3000 kg ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac acum? popavlm popavlm am avut permisul suspendat pentru alcool si am fost prins conducand cu permisul retinut.... o sa mi se anuleze permisul sau ce o sa patesc? (vezi toată discuția)
Conducere auto ,neinmatriculat si cu numere false ella2010 ella2010 un amic a fost surprins de mai multe ori conducand cu permistul suspendat si cu o masina neinmatriculata dar cu numere false. specific ca omul sufera de o ... (vezi toată discuția)