avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce sa fac acum?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce sa fac acum?

am avut permisul suspendat pentru alcool si am fost prins conducand cu permisul retinut.... o sa mi se anuleze permisul sau ce o sa patesc?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:09, 4 August 2012
oug 195

Art.86. -
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art.85, art.86 alin.(2), art.87 alin.(1), (2), (4) şi (5), art.89 alin.(1) şi (2), art.90 alin. (1) şi art.92 alin.(3);

daca procurorul dispune NUP permisul se suspenda si nu se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat dallexino dallexino ce se poate intinpla cu un permis suspendat,nu stiu pe cit pt ca tractam o platforma m-i sa intocmit dosar penal art 86 aln 2 fara drept de circulatie ... (vezi toată discuția)
Permis necorespunzator pentru conducere tractor ContSters339321 ContSters339321 Buna ziua. Am condus un tractor(avand masa totatla maxima admisa mai mare de 3500 kg) pe drumul public cu categoria B si am fost tamponat din spate de un ... (vezi toată discuția)
Prins cu permisul pentru numere rosii expirate claudiuionel claudiuionel Buna ziua, sunt sofer de aproape 3 ani si nu am avut nici un antecedent penal pana la data de 15 martie cand am fost prins in orasul bacau ca masina personala ... (vezi toată discuția)