eu in 1996 mam casatorit in Romania cu un cetatean italian si de consecinta am luat numele.In 2010 sa pronuntat divortul,dar nu sa specificat nimic despre nume.Eu vreau sa stiu daca cu transcrierea in Romania eu revin la numele de fata si care este procedura
Daca v-ati casatorit in Romania si la casatorie v-ati schimbat numele inseamna ca v-ati schimbat si actele de identitate pe numele sotului italian. Daca in sentinta de divort pronuntata in Italia nu se face referire la nume atunci dati o declaratie la notar in care specificati ce nume doriti sa purtati in urma divortului. Sentinta dvs,trebuie apostilata in Italia. In Romania mergeti cu certif. de casatorie-original si copie, sentinta apostilata din Italia in original si copie xerox, traducerea legalizata si autentificata de un notar in original si copie si actele dvs., certif de nastere si buletinul pe numele sotului in original si copie xerox la starea civila de la locul de casatorie. De remarcat este faptul ca aceasta sentinta v-a fi operata doar dupa obtinerea aprobari de la DEPABD Bucuresti, deci dureaza1-2 luni. Dupa care va schimbati din nou actele pe numele de fata, daca ati optat pentru acest nume. Desigur aveti posibilitatea de a imputernicii pe cineva care sa se ocupe de aceste lucruri.