avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... transcrierea hotararii de divort eliberata in italia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

transcrierea hotararii de divort eliberata in italia

eu in 1996 mam casatorit in Romania cu un cetatean italian si de consecinta am luat numele.In 2010 sa pronuntat divortul,dar nu sa specificat nimic despre nume.Eu vreau sa stiu daca cu transcrierea in Romania eu revin la numele de fata si care este procedura
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 21:36, 6 Octombrie 2011
Daca v-ati casatorit in Romania si la casatorie v-ati schimbat numele inseamna ca v-ati schimbat si actele de identitate pe numele sotului italian. Daca in sentinta de divort pronuntata in Italia nu se face referire la nume atunci dati o declaratie la notar in care specificati ce nume doriti sa purtati in urma divortului. Sentinta dvs,trebuie apostilata in Italia. In Romania mergeti cu certif. de casatorie-original si copie, sentinta apostilata din Italia in original si copie xerox, traducerea legalizata si autentificata de un notar in original si copie si actele dvs., certif de nastere si buletinul pe numele sotului in original si copie xerox la starea civila de la locul de casatorie. De remarcat este faptul ca aceasta sentinta v-a fi operata doar dupa obtinerea aprobari de la DEPABD Bucuresti, deci dureaza1-2 luni. Dupa care va schimbati din nou actele pe numele de fata, daca ati optat pentru acest nume. Desigur aveti posibilitatea de a imputernicii pe cineva care sa se ocupe de aceste lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorita si divortata in italia. ce acte se transcriu si unde? whynotsteff whynotsteff Buna ziua, M-am căsătorit în Italia în anul 2001 cu un italian și nu mi-am schimbat numele de fată. Nu am transcris actul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)
Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)