avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ordinul MFP 946 intr-o institutie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ordinul MFP 946 intr-o institutie publica

Un F.P. a fost desemnat ca secretar in comsia de coordonare si indrumare metodologica a dezvoltarii sistemului de control/managerial in institutie.
As avea rugamintea daca se poate sa imi dati unele sfaturi cum si ce anume trebuie in vederea implemantarii, deoarece sunt total pe dinafara.
Mentionez ca am citit Ordinul de cateva ori dar nu am inteles mare lucuru.
Am intocmit decizie cu comisia, regulamentul, programul, am facut si chestionarul din ANEXA 4.1.si sintetica 4.2.
Ce pasi trebuie urmati??
-procedurile pe ficare compartiment?
-inventariul functiilor sensibile?
-elaborarea procedurii de sistem privind managementul riscului, intocmirea registrului?
altele...

Am rugamintea daca are cineva documente sau modele....rog mesaj pe privat.

Multumiri.
Cel mai recent răspuns: alexandru andra , utilizator 11:39, 21 Decembrie 2011
Trebuie sa solicitati,prin adresa scrisa,tuturor serviciilor,birourilor si compartimentelor sa intocmeasca proceduri scrise de lucru pe activitati,proceduri care sa fie avizate de comisia constituita la nivel de institutie,precum si lista cu functiile sensibile iar dvs.sa le centralizati.
Lista responsabililor cu elaborarea, verificarea si aprobarea editiei sau dupa caz, a reviziei in cadrul editiei procedurii operationale ... trebuie intocmita la nivel de institutie?sau la nivelul fiecarui compartiment?
Cine trebuie sa faca parte??
Ar trebui ca mai intai sa va trimita primarul la cursuri de perfectionare in mamagement si dupa sa va ceara sa va ocupati de managementul institutiei. Desigur, indicat ar fii ca din fiecare compartiment sa va desemnati o persoana, de regula sefii de servicii,(acolo unde sefii stiu ca mai sunt unde habar nu au) care sa se ocupe de aceste proceduri. Se intelege ca dumnealor ar fii cei mai in masura sa va descrie procedurile tuturor operatiunilor din cadrul serv. pe care il conduc. E mult de lucru, stiu din experienta, dar se merita. Daca procedeele sunt descrise corect si cu migala ulterior orice functionar poate sa opereze orice fel de proceduri astfel incat munca sa fie de echipa.
Multumesc pentru raspunsuri.
Daca cineva dintre dvs. are o procedura operationala privind intocmirea bilantului de activitate si poate sa o adauge ca model sau sa imi comunice pe private...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Componenta structurii de monitorizare sci + atributii oanaportar oanaportar Conform OMFP nr.946/2005, in cadrul institutiei noastre publice, sefii de compartimente /birouri /servicii care sunt numiti membri ai Structurii de ... (vezi toată discuția)
Spor c.f.p. maria_mer maria_mer La cate persoane dintr-o institutie publica se poate acorda sporul C.F.P. Care sunt regulile pentru acordarea corecta a acestui spor? Multumesc. (vezi toată discuția)
Control intern managerial otilia13 otilia13 La societatea noastra la care Consiliul Local este asociat unic, incercam sa implementam controlul intern managerial, potrivit OMFP nr. 946/2005, control ce ne ... (vezi toată discuția)